EVEN VOORSTELLEN: REMMELT HELTZEL

EVEN VOORSTELLEN: REMMELT HELTZEL

Meet Remmelt! Nieuwsgierige creatieveling met een passie voor mooie verhalen.

Nieuw bij Bijl PR en ook nieuw in de stad Rotterdam! Afgelopen november verhuisde ik van Utrecht naar de Mauritsweg. Uit liefde voor mijn vriendin, Feyenoord en de stad (hier moet ik dan natuurlijk netjes zeggen: in die volgorde. En dat is ook wel zo hoor!). De afgelopen jaren werkte ik in de media. Daar was ik altijd bezig met het vertellen van verhalen; in tekst, op de radio en voor televisieprogramma’s. Bij Bijl PR krijg ik nu de kans om daar een nieuwe manier aan toe te voegen, namelijk via maatschappelijke campagnes en betrokken communicatie. En daar kijk ik enorm naar uit! Ik wil verder leren in dit vak en natuurlijk ga ik al mijn ervaring uit de media van afgelopen jaren hier zeker kunnen inzetten.  

Liefde voor journalistiek

Ik ben opgegroeid in Breda en verhuisde op mijn 17e naar Utrecht om te studeren aan de School voor Journalistiek. Daar werd ik al snel verliefd op het medium radio en dus volgde ik tijdens mijn studie het opleidingstraject ‘BNNVARA Academy’ in die richting en begon daarna voor die omroep radioprogramma’s te maken. Met name op NPO Radio 1 en vooral héél erg diep in de nacht; een geweldige leerschool. Later werkte ik bij ‘Spijkers met Koppen’ en maakte uiteindelijk een overstap naar televisie.

Kern van het verhaal

De afgelopen drieënhalf jaar werkte ik op de redactie van de talkshows Jinek, Beau en Humberto. In die dagelijkse snelkookpan leerde ik grote verhalen snel terug te brengen tot de kern en hoe je met een dosis creativiteit, een goeie combinatie van tekst, beeld en woord (en het liefst ook nog een vleugje humor) een boodschap nóg beter over kunt brengen.

Of het nu een stevig gesprek is over de actualiteit, een maatschappelijke ontwikkeling of een prachtig persoonlijk verhaal; de uitdaging was altijd dit om te zetten in een helder verhaal en zo een zo groot publiek te informeren én inspireren. Dat ga ik hier bij Bijl PR ook doen. Ik ga mijn creativiteit, skills en netwerk inzetten voor mooie campagnes en maatschappelijke impact.

Ontdekkingstocht

Ik voel me iedere dag steeds meer thuis hier in Rotterdam en ik weet zeker dat het team van Bijl PR daar nog een schepje bovenop gaat doen. Ondertussen ontdek ik langzaam deze geweldige stad en leer ik haar mensen en de mentaliteit kennen. Op de fiets naar de Kuip, bijvoorbeeld, daar juich ik graag. Of in Rotown, want muziek blijft altijd mijn grootste hobby. Of in het theater, want ik geloof in de heilzame werking van cabaret. Of in KINO, de bioscoop die je uitdaagt om films te kijken die je thuis nooit op zou zetten. Of gewoon in het café, daar blijven de verhalen altijd voor het oprapen liggen. Genoeg te zien, horen en ontdekken hier. Ik heb er zin in!