EVEN UITZWAAIEN: JAMIE-LEE

EVEN UITZWAAIEN: JAMIE-LEE

Bedankt Jamie-Lee! De afgelopen vijf maanden zijn voorbij gevlogen. Na 20 leerzame weken, zit zowel het afstuderen, als de tijd bij Bijl PR er officieel op en nemen we afscheid. Maar dat doen we niet voordat Jamie-Lee in een blog terugblikt op haar tijd bij Bijl PR.

Hoe kijk je terug op je stage bij Bijl PR?

Jamie-Lee: “Mijn afstudeervraagstuk had betrekking op diversiteit en inclusie. In het begin was ik mij niet zo bewust van dit onderwerp en had ik minimale kennis. Nu kan ik zeggen dat ik meer heb geleerd van het onderwerp en ben ik meer gaan inzien hoe relevant het is voor een bedrijf om hier serieus mee aan de slag te gaan. De gesprekken die ik heb gehad met experts en de boeken die ik heb gelezen, hebben mij erg geholpen met het verrijken van mijn kennis.

Ook heb ik veel geleerd van mijn begeleider Lizanne. Ik wil haar bedanken voor de fijne begeleiding. Lizanne’s input heeft mij goed geholpen met het verscherpen van mijn afstudeerproject.

Naast de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn afstudeertraject, heb ik de Bijlers ook mee mogen helpen met verschillende werkzaamheden. Er wordt op kantoor gekeken naar waar jouw vaardigheden liggen en op basis daarvan heb ik de Bijlers kunnen helpen met het creëren van (visuele) content. Ook vond ik de brainstormsessies heel interessant. Luisteren naar hoe ideeën tot stand komen en uiteindelijk worden uitgewerkt tot volledige plannen of voorstellen. Het verbaasde me soms hoe snel er een tof idee uit deze sessies komt. Het fijnste vond ik dat ook mijn input werd meegenomen in de sessies. Je wordt hier niet gezien als een stagiaire, maar als een echte Bijler.”

Welke herinneringen blijven je bij?  

Jamie-Lee vertelt: “In mijn eerste blog vertelde ik dat ik er enorm van hou om naar verhalen te luisteren. En ik heb genoeg verhalen gehoord tijdens mijn tijd bij Bijl PR. Als iemand mij vraagt wat mijn leukste herinneringen zijn, moet ik eerlijk toegeven dat deze vooral zijn ontstaan aan de lunchtafel. De grappige verhalen die gedeeld werden hebben mij veel doen lachen. En natuurlijk de super leuke trip naar Londen, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb gehad.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Jamie-Lee legt uit: “Ik zit nog in de zogenoemde ‘studie-flow’ waardoor ik aan het overwegen ben om de master Creative Industries aan de Erasmus Universiteit te doen. Maar als ik uiteindelijk toch ervoor kies om te gaan werken, wil ik heel graag meer doen met diversiteit en inclusie op de werkvloer. Omdat ik tijdens mijn afstuderen het belang hiervan heb ingezien en er genoeg bedrijven zijn die hier iets mee willen doen maar nog niet weten waar ze moeten beginnen. Hier wil ik graag bij helpen.”

Wat wil je tegen de volgende stagiaires zeggen?

Jamie-Lee legt uit: “Je komt terecht in een team dat je de vrijheid geeft om jezelf te ontwikkelen en je motiveert om mee te denken tijdens brainstormsessies. De Bijlers zijn gepassioneerde professionals die altijd open staan om vragen te beantwoorden, dus wees lekker nieuwsgierig!’’

Bedankje naar de Bijlers

Jamie-Lee: “Ik wil de Bijlers bedanken voor hun vertrouwen, support, creativiteit en gezelligheid. Deze vijf maanden zijn voorbij gevlogen en ik kan nog steeds niet geloven dat het avontuur afgelopen is. Maar ik kom zeker weer een keer langs om te genieten van de verhalen aan de lunchtafel én om mijn afstuderen te vieren!’’