EUROPEAN EXCELLENCE AWARD VOOR CASE PLEEGZORG

EUROPEAN EXCELLENCE AWARD VOOR CASE PLEEGZORG

De campagne voor Pleegzorg Nederland de we samen met Deardan & Friends uitvoerden heeft vandaag een prestigieuze European Excellence Award gewonnen in de categorie Multi-Channel Communications! De campagne is beloond voor de inzet van owned, earned en paid media. Van traditionele media tot Out-of-Home, social en paid.

Naast deze mooie beloning voor een prachtige campagne, mochten we ook twee nominaties ontvangen in deze editie van European Excellence Awards. Een voor European Agency of the Year (Small and Mid-Sized) en een in de categorie Benelux/France voor het Veteraneninstituut voor het digitale ere-couloir.

Pleegzorg Nederland luidt de noodklok

Er is een schreeuwend tekort aan pleegouders. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we meer nieuwe pleegouders werven? Hoe kunnen we via verschillende kanalen en middelen zo veel mogelijk zichtbaarheid creëren voor de campagne voor Pleegzorg Nederland. Het doel: 3500 nieuwe pleegouders vinden. In de Week van de Pleegzorg, die eind oktober 2019 begon, ging de campagne Open je Wereld van start. Aan de hand van cijfers op landelijk én provinciaal niveau, brachten we de urgentie van het probleem in kaart. Ook lieten we zien hoe het leven van kinderen en pleegouders verrijkt wordt door pleegzorg. En dat er verschillende manieren zijn om pleegouders te zijn. Aan de hand van een slimme strategie en aanpak, realiseerden we massale regionale en landelijke media-aandacht. En – het allerbelangrijkste – vonden we heel veel nieuwe pleegouders.

Het Veteraneninstituut

Helaas geen award in de wacht gesleept, maar wel een mooie nominatie voor Het Veteraneninstituut. Jaarlijks vormen Nederlandse veteranen op Nationale Dodenherdenking de erehaag op De Dam in Amsterdam. Een pad creëren voor de Nederlandse koning en koningin om hun respect te betuigen aan gevallen oorlogsslachtoffers. Omdat Covid19 het voor de Nederlandse samenleving onmogelijk maakte om Nationale Dodenherdenking op De Dam in Amsterdam te bezoeken, vonden we samen met Het Veteraneninstituut en Kaliber een veilige manier om mensen toch te betrekken bij de verhalen van de veteranen uit de erehaag tijdens de herdenking. Samen bedachten we het online erecouloir waar persoonlijke verhalen, portretten, afbeeldingen en video’s gedeeld werden. Meer dan 10.000 mensen bezochten de website op en rondom 4 mei en meer dan 30 publicaties in regionale media over de desbetreffende veteranen. Maar het belangrijkste is dat we een manier gevonden hebben waarop Nederlandse veteranen nog steeds hun verhalen en levenslessen konden delen. Zeker in een tijd waarin we voelen dat onze persoonlijke vrijheid beperkt is.