Dag Luna. Hallo Luna

Dag Luna. Hallo Luna

Dankjewel Luna! Na vijf maanden sluit ze haar stageperiode bij Bijl PR af. In de afgelopen maanden deed ze onderzoek naar AI en welke kansen deze ontwikkeling biedt voor Bijl PR. Maar gelukkig hoeven we geen afscheid te nemen van deze enthousiaste en nieuwsgierige dame. Sinds 2 januari is ze namelijk aan de slag als adviseur en mag zij zich met trots een Bijler noemen! In deze blog blikt ze terug op haar stageperiode, maar kijkt ze ook vooruit naar haar nieuwe hoofdstuk als adviseur. 

Hoe heb je je stage bij Bijl ervaren? 

Vanaf het eerste moment dat ik dit kantoor binnenliep, werd ik warm en open ontvangen. Bijlers zijn betrokken en geïnteresseerd, hierdoor voelde ik mij snel op mijn gemak. Zoals ik in mijn introductieblog al liet weten, ging mijn onderzoek over kunstmatige intelligentie. Ik heb verschillende klanten geïnterviewd om hun visie, met betrekking tot de klantbeleving te onderzoeken. Daaruit is vooral gebleken dat transparante communicatie een grote rol speelt. Ook heb ik gekeken op welke momenten (tijdens een klantreis) kunstmatige intelligentie ingezet kan worden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van afbeeldingen of video tijdens een pitch om het idee te visualiseren. Nu ik kan vertellen dat ik bij Bijl PR blijf, lijkt het mij leuk om mijn opgedane kennis in de praktijk te brengen.  

Wat heb je hier geleerd en wat neem je mee in je dienstverband? 

Naast mijn onderzoek, heb ik iedere woensdag meegewerkt met de Bijlers. Ik heb me voornamelijk beziggehouden met het creëren van content, denk aan social media posts, artikelen en blogs. Ook heb ik meegeholpen met het organiseren events; van een webinar tot fysieke bijeenkomst. Vooral mijn organisatorische vaardigheden zijn hierdoor versterkt. Hier ben ik enthousiast van geworden en de ervaring neem ik mee. Daarnaast vond ik het inspirerend om te zien hoe snel een creatief idee tijdens de inspiratiesessie, wordt omgezet in een actie. Een speciaal dankwoord gericht aan Luka. Zijn feedback, input en kritische blik hebben mij geholpen met het aanscherpen van mijn onderzoek.

Wat hoop je nog bij Bijl te leren?  

Het lijkt me erg leuk om een campagne van begin tot eind te bedenken en te ontwikkelen samen met een team. Het idee dat je vervolgens ook daadwerkelijk de resultaten kunt zien en de impact van je campagne, lijkt mij een bijzonder moment. Daarnaast wil ik mijzelf ontwikkelen in mijn schrijfvaardigheden, bijvoorbeeld door persberichten, blogs of te artikelen schrijven. Verder ben ik benieuwd naar mediatrainingen, mediastrategieën en crisisadvies. In de wereld van pr en communicatie is het ook onvermijdelijk dat je te maken krijgt met crisissituaties. Of het nu gaat om onverwachte negatieve publiciteit, reputatieschade of andere noodsituaties, je moet in staat zijn om snel en effectief te reageren. Ik weet zeker dat ik dit kan leren van de Bijlers. Met trots mag ik mij nu ook een adviseur noemen binnen Bijl PR. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe hoofdstuk!