DRIE NOMINATIES VOOR EUROPEAN EXCELLENCE AWARDS

DRIE NOMINATIES VOOR EUROPEAN EXCELLENCE AWARDS

Het is Bijl PR dit jaar weer gelukt om nominaties in de wacht te slepen voor de European Excellence Awards. En dit jaar zijn we in maar liefst drie categorieën genomineerd. Onze campagne voor Het Nederlands Veteraneninstituut, het online erecouloir, is genomineerd in de categorieën NGO’s & Associations en de categorie Storytelling. De derde nominatie hebben we binnengehaald voor onze campagne met Randstad Nederland,  Randstad Boost, in de categorie Issues & Reputation Management. Deze nominaties zijn een groot compliment voor de klant én voor ons!

Het Nederlands VeteranenInstituut: Het online erecouloir

Ieder jaar vormen zij op 4 mei tijdens de Nationale Dodenherdenking het erecouloir op de Dam in Amsterdam: 60 veteranen, jong, oud, man, vrouw. Allemaal staan zij daar met een persoonlijke reden en eigen verhaal. Een bijzonder moment, waar velen van hen naar toe leven. Zo ook de veteranen die dit jaar de erehaag zouden vormen. Helaas maakte Covid19 het dit jaar voor de tweede keer op rij onmogelijk om fysiek bijeen te komen tijdens de Nationale Dodenherdenking. Wij creëerden samen met het Nederlands Veteraneninstituut een aanpak waarin deze verhalen van veteranen tóch verteld konden worden met als basis het online erecouloir vol met verhalen van veteranen. Van mini-docu tot een bijzondere muzikale samenwerking en van lokale berichten tot landelijke televisie en een influencercampagne, we hebben alle uit de kast gehaald om deze verhalen te vertellen.  

Resultaat:

  • Meer dan 40 publicaties rond 4 en 5 mei in print, online en RTV
  • Mini-docu behaalde meer dan een half miljoen views en landelijke media-aandacht
  • Influencercampagne met een bereik van 243.271
  • Erkenning, waardering én respect voor de veteraan. Want daar doen we het voor.

Randstad Nederland: Randstad Boost

Randstad Boost is de campagne voor het opleidings,- ontwikkelprogramma van Randstad Nederland: het brengt vraag en aanbod bij elkaar door de competenties van mensen te ontwikkelen met training, testen, opleiding en coaching. Corona zet de arbeidsmarkt op z’n kop. Vlak voor corona uitbreekt ligt het programma klaar om uit te rollen. Maar corona maakt het programma urgenter en relevanter. Het programma is bedoeld om mensen en organisaties door ontwikkeling van vaardigheden te helpen om sterker te staan in werk; niet alleen vandaag maar ook morgen. Omdat door corona veel sectoren stil zijn komen te liggen en mensen die in deze branches werken zonder werk zijn gekomen, nemen de relevantie en urgentie van het programma toe.

We maken hier gebruik van in onze mediastrategie. We kiezen voor een gefaseerde aanpak: met een nationale lancering, een regionale uitrol en verdiepingmet content. Gebruik makend van eigen data en ervaringsverhalen. Met als doelstellingen om aandacht en zichtbaarheid creëren voor Randstad Boost, de positie van Randstad Nederland als opinieleider in de arbeidsmarkt te versterken, aanmeldingen voor de opleidingen en trainingen van Randstad Boost aan te jagen en (potentiële) opdrachtgevers te laten zien dat Randstad de partner is voor werk, de arbeidsmarkt als geen ander begrijpt en voor elke situatie gepaste oplossingen biedt. En dat is goed gelukt!

Resultaat:

  • 8 miljoen mensen bereikt
  • 11.000 mensen die een opleiding zijn gestart
  • 70 artikelen: nationaal, regionaal en vak media
  • 12.000 training sessies

De European Excellence Awards worden uitgereikt op 10 december. Duim jij met ons mee?