BIJL PR GAAT OVER DE GRENS MET EUREGIORAIL

BIJL PR GAAT OVER DE GRENS MET EUREGIORAIL

Bijl PR en het Duitse collegabureau navos zijn sinds kort aan de slag voor het project EuregioRail. Het doel van dit project is het realiseren van een directe spoorverbinding tussen de steden Zwolle en Münster. De nieuwe verbinding vergroot de capaciteit, verkort reistijden en draagt bij aan een intensievere samenwerking in Nederlands-Duitse grensregio op allerlei niveaus. De nieuwe verbinding moet in 2027 tot stand komen en in de daaropvolgende jaren verder worden uitgebreid. Bijl PR verzorgt samen met navos het strategisch communicatieadvies rondom Euregiorail.

De opdrachtgever is EUREGIO, een Nederlands-Duits-samenwerkingsverband, waarbij 129 steden, gemeenten, Kreisen en Waterschappen zijn aangesloten. Het doel van deze organisatie is het realiseren van eenvoudigere samenwerking tussen de twee landen. Het project EuregioRail draagt daar aan bij door het grensgebied samen te laten smelten tot één grote gemeenschappelijke regio.

Het doel van de opdracht is EuregioRail onder de aandacht brengen bij partners en stakeholders in Nederland, Duitsland en binnen de EU in Brussel, ter ondersteuning van het lobbyplan. Daarnaast geeft Bijl PR samen met navos en betrokken partijen vorm aan omgevingsmanagement en staat de organisatie van een EuregioRail congres op de planning. Beide bureaus zijn lid van de Global Communications Alliance en werken vaker samen aan internationale opdrachten.

De uitvoeringsagenda

Met de recente vaststelling van de uitvoeringsagenda bereikt EuregioRail dit najaar een belangrijke mijlpaal. De uitvoeringsagenda is een belangrijke stap op weg naar realisatie van een rechtstreekse, duurzame grensoverschrijdende treinverbinding, een sociaaleconomische impuls voor de regio.

Dinand de Jong, projectleider EuregioRail: “We hebben voor de combinatie Bijl PR/navos gekozen omdat de samenwerking van beide bureaus een mooie Nederlands-Duitse combinatie vormt, die ons helpt nog beter met onze doelgroepen te communiceren. Bovendien hebben beide bureaus ervaring met projectcommunicatie voor projecten op Europees niveau. Daarmee gaan wij ervanuit dat we EuregioRail ook in Brussel goed op de kaart kunnen zetten.”

Grensoverschrijdende samenwerking

Melvin Voskuijl, verantwoordelijk voor het account bij Bijl PR: “Het is mooi om betrokken te zijn bij zo’n prestigieus project. Dit is meer dan een fysieke spoorverbinding. De verbinding staat symbool voor intensievere samenwerking in de Nederlandse en Duitse grensregio. Denk aan nieuwe ontmoetingen tussen mensen, samenwerking tussen universiteiten en hogescholen en de impuls voor toerisme.”