Trainingen van Bijl PR: een verhaal goed vertellen kan iedereen leren 

Trainingen van Bijl PR: een verhaal goed vertellen kan iedereen leren 

Een goed verhaal vertellen? Dat kan bijna iedereen. Maar een verhaal goed vertellen – dát is een kunst. Want hoe breng je precies dát over wat je wil vertellen? Hoe zorg je ervoor dat de ontvanger jouw boodschap onthoudt? En hoe stem je je verhaal goed af op de groep mensen die je wil bereiken? Of je nu een idee wil overbrengen, iets wil verkopen, een opinie wil delen of media te woord moet staan – het valt of staat met hóe je dat doet. En met hoe goed je bent voorbereid. Want een goede voorbereiding is meer dan het halve werk – het is 90% van het succes.

Het goede nieuws? Iedereen kan het leren! En dat leren doe je bij Bijl PR. Even voor de goede orde, we leren je geen kunstje, maar we leren je de kneepjes van het vak. Wij trainen jaarlijks tientallen woordvoerders, communicatieprofessionals, (top) managers, CEO’s, andere directieleden maar ook sporters. We begeven ons in allerlei lagen van een organisatie, leren mensen verschillende vaardigheden en geven trainingen met uiteenlopende doelen.

Ons aanbod 

Welke trainingen geven we? Hieronder vind je een overzicht van de vaste trainingen en workshops waarmee we jouw organisatie kunnen helpen. We stellen de sessies altijd op maat samen, afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep, ervaring en specifieke vraag en doelstelling.

 • Presentatietraining: Leer hoe je een verhaal overtuigend vertelt aan een groep mensen op een zelfverzekerde manier. Ontdek hoe je je publiek meeneemt in je boodschap, contact maakt en zorgt dat ze de belangrijkste punten onthouden en het liefst ook doorvertellen. We richten ons zowel op verbale als non-verbale communicatie: je houding, mimiek, je handgebaren en het gebruik van je stem.
   
  Na deze training kun je met vertrouwen presenteren. Je beheerst de technieken om je boodschap helder over te brengen en je publiek te inspireren en te overtuigen. 
 • (Kern)boodschaptraining: Leer hoe je de essentie van jouw organisatie naar voren haalt en hoe je deze vervolgens vertaalt naar een concrete, heldere en eenvoudige boodschap. Vervolgens leer je hoe dit vertelt en hoe je zorgt dat jouw boodschap écht overkomt.   

  Na deze training heb je de boodschap(pen) van je organisatie helder en kan je deze doelgericht overbrengen aan verschillende doelgroepen. Je ontwikkelt de vaardigheden om je kernboodschap effectief te communiceren. 
 • Mediatraining: Leer hoe je media te woord staat. We nemen je mee in de mediawereld en delen de ins en outs over nieuws én het medialandschap. We oefenen verschillende interviewsettings zodat je journalisten comfortabel te woord staat, controle houdt over het gesprek en een krachtige boodschap formuleert. 

 • Crisiscommunicatie training: Deze training omvat realistische crisisscenario’s en bouwt voort op de mediatraining. Oefen met het spreken voor de camera en het beantwoorden van vragen onder druk. Leer hoe je rustig blijft en de regie houdt over je verhaal en het proces tijdens een crisis. Dit oefenen we mét camera en microfoon.  

  Na deze training communiceer je effectief tijdens crisissituaties. Je beheerst de kunst van kalmte en duidelijkheid om de reputatie van je organisatie te beschermen. 

 • Workshop ‘Nieuws maken’: Ontdek hoe je jouw organisatie in het nieuws brengt. Leer de kneepjes van het vak en leer hoe je een sterk netwerk van journalisten opbouwt. We delen praktijkvoorbeelden en inzichten over hoe je nieuws maakt.  

  Na deze workshop weet je hoe je media-aandacht genereert. Je vergroot de zichtbaarheid van je organisatie door strategisch nieuws te maken en je bouwt tegelijktijdig een sterke relatie met journalisten op.  

 • Interne teamsessie: Versterk de samenwerking binnen je communicatieafdeling en bereik gezamenlijke successen. We helpen je bij het afstemmen van afdelingsdoelen, het verdelen van rollen, het creëren van draagvlak en het zichtbaar maken van resultaten. 

  Na deze sessie werk je met je team efficiënter en doelgerichter aan communicatiedoelstellingen. Duidelijke rollen en verantwoordelijkheden zorgen voor betere samenwerking en versterken de interne cohesie. 

Nieuwsgierig? Of heb je vragen over hoe we samen een training kunnen vormgeven? Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer!