SHERIDA VAN IJSSELMUIDE VLIEGT UIT, MAAR KIJKT EERST EVEN TERUG

SHERIDA VAN IJSSELMUIDE VLIEGT UIT, MAAR KIJKT EERST EVEN TERUG

Dankjewel Sherida! Vandaag nemen we afscheid van deze betrokken, enthousiaste en creatieve adviseur. Maar bovenal fijne collega. Sherida kwam in 2019 bij Bijl PR binnen. Met wat werkervaring als freelance journalist en tekstschrijver, een bachelordiploma Journalistiek en een masterdiploma Media Studies op zak ging ze aan de slag als adviseur. Ruim drie jaar later vliegt ze nu uit. In deze blog blikt ze aan de hand van drie bijzondere herinneringen terug op haar tijd bij Bijl PR.

“Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze…” Zo begon ik mijn bericht aan Ruud Bijl via LinkedIn op 13 maart 2019. En dat bleek te kloppen, want na een aantal leuke gesprekken had ik precies twee maanden later mijn eerste werkdag als adviseur bij Bijl PR. Nog geen idee van het avontuur dat me te wachten stond. De mooie momenten die ik zou gaan beleven. De geweldige mensen die ik zou leren kennen. Maar ook de lessen die ik zou leren. En hoe moeilijk het zou zijn om drie jaar later afscheid te nemen van dat alles.

Bijl uitje 2019

Bitterzoet

Want dat is wat ik vandaag doe. Afscheid nemen van Bijl PR, onze klanten, mijn vertrouwde plek op de Coolsingel 104 én de Bijlers. En dat is bitterzoet. Want hoeveel zin ik ook heb in mijn nieuwe uitdaging, het doet ook pijn om de plek en vooral de mensen die me zoveel hebben gegeven, geleerd en gebracht achter me te laten. Maar niet voordat ik terugblik. Drie jaar Bijl PR reduceren tot drie herinneringen was best een uitdaging, maar het is gelukt:

1. Op eigen krachten nieuwe klanten binnenhalen

In drie jaar bij Bijl PR leer je meer dan tien jaar bij een ander bedrijf. Daar ben ik van overtuigd. Het werk gaat snel, is divers, interessant en uitdagend. De lat ligt hoog. En af en toe word je flink in het diepe gegooid. Zo ook toen ik samen met Carina voor het eerst op eigen krachten een pitch deed voor een potentiële nieuwe klant. Spannend, zeker. Maar het trotse gevoel nadat we hadden gewonnen, maakte alles goed. Ik geloof dat ik zo blij was dat ik de klant vergat te vragen waarom ze voor ons hadden gekozen.

2. ‘Je krijgt een vast contract

Het moment dat me eigenlijk als eerst te binnenschoot. En een moment waarvan Ruud al wist dat ‘ie een plek in deze blog zou krijgen. Namelijk de verrassing die ik kreeg toen ik in juni 2020 terugkwam van een korte vakantie in Friesland. Midden in de coronacrisis besloot Ruud mijn tijdelijke contract om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd. Enorm welkom, maar totaal onverwachts. Met tranen van blijdschap én dankbaarheid tot gevolg.

3. De Bijlers

Niet echt een moment, maar wel een onderdeel dat absoluut niet in dit lijstje mag ontbreken: de Bijlers. Een bijzondere en hechte club mensen. Allemaal anders, maar stuk voor stuk leuke mensen met het hart op de juiste plek. En bovendien geweldig in hun vak. Van samen werken tot samen feesten en van leuke tot moeilijke momenten, de Bijlers delen meer met elkaar dan de gemiddelde Nederlandse familie. En dat maakt afscheid nemen dus bijzonder lastig. Ik maak dan ook graag gebruik van de gelegenheid om jullie te bedanken. Drie jaar lang mocht ik met jullie samenwerken en van jullie leren. Een eer! Ik vertrek hier ouder (duh) en wijzer, met een bak aan ervaring en vooral met een beter idee van wie ik ben en wat ik wil.

En nu? Op naar het volgende avontuur. Niet meer in 010, maar in 020. Ik ga weer meer schrijven en nóg dichter op het nieuws zitten. Benieuwd wat ik precies ga doen en waar? Blijf me dan vooral volgen op LinkedIn.

Bijl uitje naar Sevilla in 2022