HITTESTRESS: NEDERLANDERS ZOEKEN MASSAAL NAAR AIRCO’S, VENTILATOREN EN ZWEMBADEN

HITTESTRESS: NEDERLANDERS ZOEKEN MASSAAL NAAR AIRCO’S, VENTILATOREN EN ZWEMBADEN

Als mediawatcher volg ik de actuele trends en ontwikkelingen in het nieuws op de voet. Wat houdt ons bezig? Waar zijn we naar op zoek? Wat ik vind probeer ik om te zetten naar mooie PR kansen voor onze klanten. Zoals vandaag. De extreme hitte zijn onderwerp van het gesprek. Al dagen wordt het nieuws overspoeld door het warme weer in Nederland. We gaan massaal op zoek naar verkoeling. Zo blijkt duidelijk uit cijfers van onze klant Marktplaats.

Massale run

Met de rond 8 miljoen dagelijkse unieke bezoekers zie je op Marktplaats als geen ander snel wat er speelt onder de Nederlanders. Ik kon dan ook niet wachten om uit te zoeken hoe wij Nederlanders op de hittegolf en de berichten hierover reageren. Hoe we ons klaarmaken voor het warme weer dat nog komen gaat. Dat zocht ik uit met de dataspecialisten van Marktplaats. En wat blijkt? Een massale run op verkoelende zomerproducten is aan de gang, en men is vooral op zoek naar airco’s en zwembaden. Onderstaand persbericht deelden we met ANP.

Nederlanders zoeken massaal verkoeling op Marktplaats
Run op airco’s en zwembaden

Amsterdam, 24 juli 2019 – Door de extreme hitte stijgt ook de vraag naar alles wat verkoeling brengt. Momenteel wordt er massaal gezocht op trefwoorden als airco, zwembad en parasol, zo blijkt uit cijfers van Marktplaats.

Nederlanders typten de afgelopen dagen het zoekwoord ‘airco’ maar liefst ruim 100.000 keer in, met een piek op dinsdag 23 juli met bijna 48.000 zoekopdrachten en behaald daarmee de tweede positie als populairste zoekwoord op Marktplaats. Met gemiddeld 60.000 zoekopdrachten blijft ‘gratis’ het meest gebruikte woord op de handelssite. Ook naar zwembaden (bijna 96.000 zoekopdrachten) en parasols (ruim 52.000 zoekopdrachten) is er de afgelopen dagen grote vraag. Naar ventilatoren werd 33.000 keer gezocht.

Opvallend is de grote stijging van vraag naar caravans en campers. Op dinsdag 23 juli werd hier al ruim 75.000 keer naar gezocht.

Vraag naar airco’s is groot

“De aankomende dagen zal de vraag naar (mobiele) airco’s en ventilatoren alleen maar toenemen bij de online shoppers.” Zo voorspelt de woordvoerder Jan Willem te Gussinklo van Marktplaats. “Heb je nog een airco of ventilator op zolder staan? Dan is dit het moment om hem op Marktplaats te zetten!”

Aanbod

Het aanbod op de handelssite bestaat op dit moment uit ruim 130.000 ventilatoren en airco’s, 37.000 zwembaden en meer dan 9.500 parasols.

Kansen spotten

Het is de moeite waard om kansen te spotten. Inhaken op de actualiteit met een onderzoek, nieuws over de onderneming, product; als het aansluit bij wat er in het nieuws speelt vergroot je de kans dat de media er iets over schrijft enorm.