HITTE-EXPERIMENT: LAAT JE HOND NIET ACHTER IN DE AUTO!

HITTE-EXPERIMENT: LAAT JE HOND NIET ACHTER IN DE AUTO!

Wij zetten ons als pr bureau graag in voor maatschappelijke thema’s en projecten. Door het schrijven van blogs en cases laten we zien wie we zijn, wat we doen en wat we in huis hebben. Naast ons eigen werk, schrijf ik incidenteel blogs over werk van anderen dat ik bewonder.

Dit keer het werk van de Dierenbescherming en huisdierenkennisplatform Lifestyle for pets met een gewaagd experiment: Laat je hond niet achter in de auto!

Ondanks vele waarschuwingen met de boodschap honden met warm weer niet achter te laten in de auto, komt dit nog té vaak voor. Een onderwerp wat mij persoonlijk raakt en ook een tikkeltje boos maakt. Daar moet verandering in komen!

Confronterend, maar effectief

Om te onderstrepen dat hondeneigenaren hun huisdier niet achter moeten laten in auto’s bij zonnig weer, hebben de twee belangenorganisaties een stunt bedacht. Geen hond, maar een mens wordt opgesloten in een stilstaande auto

Confronterend en effectief is de stunt te noemen. Dergelijke bewustwordingscampagnes zijn nodig. Jaarlijks worden er nog altijd tientallen oververhitte honden uit auto’s bevrijd. Helaas is het voor sommige honden dan al te laat en sterven ze aan de gevolgen van oververhitting.

Hittebord

Om te voorkomen dat mensen hun hond in de auto achterlaten, heeft de Dierenbescherming een waarschuwingsbord ontwikkeld met de kreet “Op slot, hond eruit”. Wil jij meehelpen dierenleed te voorkomen? Bestel dan het hittebord.