Even voorstellen: Lizanne van Berghem

Even voorstellen: Lizanne van Berghem

Meet Lizanne. Creatief communicatietalent, vrolijke doorzetter en onze nieuwste collega.

Hard werken, niet opgeven en altijd doorgaan, dat is wat je meekrijgt als je opgroeit in Rotterdam-Zuid. Een van de meest multiculturele stukjes van Nederland, waar niets je zomaar aan komt waaien. Door deze omgeving ben ik van kleins af aan al geïnteresseerd in het leren van nieuwe talen, het leren kennen van andere culturen en stel ik me open voor anderen door naar hen te luisteren. Ik wil ervoor zorgen dat mensen zich gehoord en gerepresenteerd voelen. Daarom verdiep ik me in thema’s als diversiteit en inclusiviteit en probeer ik altijd op de hoogte te blijven van wat zich in de maatschappij afspeelt.  

Jong geleerd, jong gedaan

Zo lang ik me kan herinneren, ben ik al bezig met verhalen. Ik schreef als kind boekjes, deed mee aan iedere schoolvoorstelling die er te vinden was en stond maar al te graag in de spotlights. Ik moet eerlijk toegeven dat er ook een periode was waarin ik dit totaal niet wilde, maar tijdens mijn studie communicatie kroop ik weer helemaal uit mijn schulp. Dag verlegen en bescheiden meisje, hallo zelfverzekerde en vrolijke dame. Ik ben de laatste jaren uitgegroeid tot iemand die niet opgeeft, altijd een creatieve oplossing zoekt en zeker niet op haar mondje is gevallen. Mijn levensmotto is niet voor niets: ‘leave a little a sparkle wherever you go’.

Hoewel ik nog jong ben en eigenlijk pas net begin, geniet ik heel erg van het werk dat ik doe. Ik leer ontzettend veel van de mensen om mij heen. En ik ben trots om te kunnen zeggen dat ik nu voor Bijl PR werk, want dat was tijdens mijn studie stiekem toch wel hét bureau waar ik ‘later’ graag voor wilde werken. Tijdens mijn afstudeerstage in 2020 zat ik hier al eens op kantoor bij Hippr. Hier heb ik gedurende anderhalf jaar heel veel geleerd en ook na mijn studie nog ervaring opgedaan, waardoor ik klaar ben voor de stap naar Bijl PR. Want nu ben ik toch echt een Bijler. Hoe bedoel je, niet opgeven?

Buiten kantoortijd

Als echte Rotterdamse ben ik gek op mijn stad. Ik vind het heerlijk om steeds weer nieuwe plekjes te ontdekken en kan heel blij worden van alleen al het aanzicht van de skyline op een zonnige dag. Daarnaast ben ik gek op koken en eten. Thuis probeer ik regelmatig nieuwe recepten uit. Of ik zoek een nieuw restaurant in de stad om eens uit te proberen. Verder heb ik jarenlang wekelijks op het hockeyveld gestaan, als speler en later ook nog als scheidsrechter. Heerlijk om af en toe nog eens een balletje te slaan of een wedstrijd te kijken.