Eerste officiële rit voor vernieuwde Thalys

Eerste officiële rit voor vernieuwde Thalys

De eerste vernieuwde Thalys trein heeft zijn eerste meters gemaakt richting Parijs. De presentatie van de nieuwe trein werd gisteren groots gevierd op Amsterdam Centraal. Voor de eerste reizigers werd speciaal de rode loper uitgerold. Bertrand Gosselin, CEO van Thalys, en Heike Luiten, directeur NS International, gaven samen het vertreksein. Dat Thalys juist nu de nieuwe treinstellen presenteert, is een mooie mijlpaal in het jaar dat Thalys 25 jaar bestaat. Bijl PR ondersteunde Thalys bij de organisatie.

Vermindering CO2-uitstoot én meer bagageruimte

Met de upgrade van de treinen speelt Thalys in op de toekomst van internationaal spoorwegvervoer. Het doel van de renovatie was het vergroten van de capaciteit met 28 zitplaatsen, met behoud van het hoge comfortniveau.  Bovendien zet Thalys ook een volgende stap om reizigers een milieuvriendelijkere reis aan te bieden. Onder andere de grotere capaciteit van de treinen maakt het mogelijk de CO2-uitstoot per km per passagier te verminderen. De treinen hebben 15% extra bagageruimte en het nieuwe bargedeelte, de ‘Kiosk’, is volledig heringericht en aangepast op de huidige wensen van reizigers. Om zo veel mogelijk te kunnen voldoen aan behoeften van reizigers vroeg Thalys 5000 klanten om input.

Veel animo voor eerste rit

Dit unieke moment vieren we natuurlijk graag. Bijl PR ondersteunde Thalys bij de organisatie van de presentatie in Amsterdam. We nodigden Thalys partners, klanten en journalisten uit om de eerste officiële rit te beleven. Aan boord regelden we interviews tussen journalisten en vertegenwoordigers van Thalys. De opkomst van de media is groot en dat resulteert in veel publicaties, waaronder Volkskrant, Nu.nl, Fd.nl en Ad.nl.

Melvin Voskuijl, adviseur bij Bijl PR: “We werken nu meer dan tien jaar voor Thalys. Ik kan me zelfs nog herinneren dat we de introductie van het vorige model hebben meegemaakt. Ook toen was daar veel animo voor. De introductie van de vernieuwde trein is het bewijs dat Thalys moderniseert en vooruit kijkt.”  

Het ontwerp

De nieuwe trein is ontworpen door Yellow Window, een Belgisch ontwerpbureau onder leiding van Axel Enthoven. Ook de Franse ontwerper Matali Crasset werkte mee aan onder andere de keuze van bepaalde kleuren en elementen van de stoelen en het bargedeelte. Naar verwachting zal het project in 2024 afgerond worden.

*Fotobijschrift vlnr: Bertrand Gosselin, CEO van Thalys. Heike Luiten, directeur NS International. 

*Fotocredits: Illias Teirlinck