BIJL PR GENOMINEERD VOOR EEN SABRE AWARD MET RANDSTAD BOOST

BIJL PR GENOMINEERD VOOR EEN SABRE AWARD MET RANDSTAD BOOST

We zijn enorm trots dat we wederom een nominatie voor de Sabre Awards EMEA in de wacht hebben gesleept. Dit keer voor ‘Randstad Boost’ in samenwerking met Randstad Nederland in de categorie Professional Service Firms. De nominatie is een prachtig compliment voor onze klant én voor ons werk. In totaal waren er 2000 inzendingen en de winnaars zullen op 9 juni bekend gemaakt worden.

Randstad Boost is de campagne voor het opleidings,- ontwikkelprogramma van Randstad Nederland: het brengt vraag en aanbod bij elkaar door de competenties van mensen te ontwikkelen met training, testen, opleiding en coaching. De campagne lanceert precies op het juiste moment. Het programma was zo goed als klaar net voordat corona uitbrak. Bedoeld om mensen en organisaties door ontwikkeling van vaardigheden te helpen om sterker te staan in werk; niet alleen vandaag maar ook morgen. Omdat door corona veel sectoren stil zijn komen te liggen en mensen die in deze branches werken zonder werk zijn gekomen, nemen de relevantie en urgentie van het programma toe. Het programma helpt mensen op basis van opleiding en ontwikkeling om de overstap te maken naar een branche die juist staat te springen om mensen.

Verschillende runs

De campagne heeft verschillende runs. We sluiten met pr hierop aan met een gefaseerde pr-aanpak. Een nationale lancering, een regionale aanpak en een inhoudelijke verdiepingsslag.

De campagne heeft als doelen om via pr:

  • Aandacht en zichtbaarheid creëren voor het opleidings- en ontwikkelprogramma Randstad Boost
  • Versterken van de positie van Randstad Nederland als opinieleider in de arbeidsmarkt
  • Aanjagen van aanmeldingen voor de opleidingen en trainingen van Randstad Boost
  • (Potentiële) opdrachtgevers laten zien dat Randstad de partner is voor werk, de arbeidsmarkt als geen ander begrijpt en voor elke situatie gepaste oplossingen biedt
©Randstad

Van arbeidsmarktdata tot persoonlijke verhalen

We maken gebruik van de enorme bulk aan arbeidsmarktdata die Randstad Nederland beschikbaar heeft. Voor de kick-off van Randstad Boost maken we gebruik van landelijke gegevens en laten we zien waar er werk te vinden is en welke vaardigheden hiervoor nodig zijn. We leggen hiermee een directe link naar de onderwijs- en opleidingsmogelijkheden van het programma. Aangevuld met duiding van de Algemeen directeur van Randstad Nederland, Dominique Hermans, en verhalen van mensen die een switch van baan maakten door het ontwikkelprogramma, maken we het pakket voor media compleet.

Regionaal en lokaal inzoomen en B2B

In de volgende fase herhalen we onze aanpak, maar zoomen we in per provincie. Hoe ziet de arbeidsmarkt per provincie eruit? De regiodirecteuren van Randstad zetten we in om de regionale situatie te duiden en ook hier spelen verhalen van mensen die opnieuw werk vonden na een opleiding via Randstad Boost een belangrijke rol. In de hierop volgende fase richten we ons op bedrijven en organisaties door te laten zien wat Randstad Boost voor hun organisatie kan betekenen. We ontwikkelden we een format voor klantverhalen op papier en in video.

Met succes

Al met al bereiken we 8 miljoen mensen via 70 artikelen en zijn er in 2020 11.000 mensen een opleiding gestart en 12.000 zijn een training gestart. Een doorslaand succes.

Corien Niezing, Hoofd Communicatie & PR Randstad Groep Nederland:

“We zijn erg trots op deze case omdat het laat zien hoe Randstad Nederland mensen en organisaties helpt om zich te ontwikkelen en te groeien. Het blijven ontwikkelen en aanpassen van vaardigheden aan een steeds veranderende arbeidsmarkt is altijd belangrijk, maar door covid-19 moest deze omslag nog sneller worden gemaakt. Dat is gelukt met onze data-gedreven aanpak. Het is geweldig dat dit tot veel positieve publiciteit heeft geleid, maar het belangrijkste is dat we tijdens covid-19 11.000 mensen hebben kunnen opleiden waarmee ze nieuw perspectief in hun loopbaan hebben ontwikkeld. Dat is waar we het voor doen!”