Non profit en public relations

Public relations

Van alle communicatiemiddelen is public relations een belangrijke factor. De primaire doelstelling hierbij is het leggen van contacten en het onderhouden van goede relaties. Bent u op zoek naar een public relations bureau die u bij het bovenstaande kan helpen? Bij Bijl PR weten wij alles van public relations en helpen wij u graag verder.

Public relations betekenis

Public relations is het vakgebied dat zich bezighoudt met de relaties tussen een organisatie en haar publiek. Dit is in essentie de betekenis van public relations. Public relations kan betrekking hebben op een commerciële organisatie, maar ook bijvoorbeeld een overheidsinstelling of een andere non-profit organisatie. Public relations richt zich op zowel de bestaande klanten als het publiek in het algemeen, waaronder ook potentiële nieuwe klanten. Het is een middel om het eigen imago te versterken en bevat diverse specialismen.

Public relations bureau Bijl PR

Bij Bijl PR geloven we dat bedrijven en organisaties succesvoller zijn wanneer zij midden in de maatschappij staan en op een transparante manier de dialoog aangaan met stakeholders. Het is essentieel dat hier een relevante boodschap aan verbonden is. Het is belangrijk om constant in gesprek te komen en te blijven met de juiste doelgroep. Hier helpen wij u graag bij. Wij kijken kritisch naar onze eigen manier van werken en laten u graag zien waar onze activiteiten naartoe leiden. Dit alles vanuit de overtuiging dat goede samenwerking, snel handelen en adequate informatie veel onduidelijkheid en onzekerheid kan wegnemen of voorkomen.

Onze werkwijze

Wij vinden het belangrijk om te laten zien waar onze activiteiten naartoe leiden. Het succes van een pr-actie begint altijd met het stellen van doelen. Hierom gaan wij van tevoren met u in gesprek om deze doelen te bepalen en inzichtelijk te maken. Vervolgens passen wij de meetmethode op maat aan. Het meten van de naamsbekendheid is immers iets anders dan het meten van bijvoorbeeld de redactionele aandacht. Wij volgen te allen tijde de Barcelona Principles. Dit zijn officiële richtlijnen voor het meten van pr-resultaten, opgesteld door de Worldcom Public Relations Group. Een mooi voorbeeld van het meten volgens de Barcelona Principles vindt u hier.

De markten van Bijl PR

Wij zijn van veel markten thuis en kennen hier alle ins en outs van. Public relations zit in ons bloed en wij begrijpen hoe dit werkt. Wij helpen u graag verder en zorgen ervoor dat uw communicatie een succes wordt. Wij zijn werkzaam in de volgende markten:

 1. Industrie
 2. Overheid en non-profit
 3. Retail
 4. Sport
 5. Zorg

Public relations en andere diensten

Van crisiscommunicatie tot trainingen en van omgevingsmanagement tot PR-campagnes. Bijl PR is van alle markten thuis en helpt u graag om de communicatie van uw organisatie te verbeteren. Wij bieden u de volgende diensten aan:

Waarom kiezen voor Bijl PR?

Met onze veelzijdige marktkennis, bent u bij ons gegarandeerd aan het juiste adres. Waarom zou u kiezen voor public relations bij Bijl PR? U vindt hier de voordelen op een rijtje:

 • Professioneel
 • Altijd alert en scherp
 • Werkzaam in vele markten
 • Diverse diensten
 • Maatwerk
 • Duidelijke metingen die de effectiviteit tonen

Public relations bij uw bedrijf?

Bent u op zoek naar een public relations bureau en bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord! Wilt u een afspraak maken? Vul dan onze online formulier in. U bent tevens van harte welkom op ons kantoor in het hartje van Rotterdam.

Neem contact op