RANDSTAD DROOMSTAGE F1 WILLIAMS RACING MAAKT TECHNIEK ‘HOT’

RANDSTAD DROOMSTAGE F1 WILLIAMS RACING MAAKT TECHNIEK ‘HOT’

Er is een groot tekort aan arbeidskrachten in techniek. Instroom van monteurs is van groot belang. Randstad, sinds 2006 official partner van F1 Williams Racing, bedenkt samen met het Britse raceteam de ultieme trigger om jongeren te interesseren voor een carrière in techniek: een droomstage bij Williams Racing in Oxfordshire met als klap op de vuurpijl een bezoek aan de Grand Prix van Abu Dhabi, in de kielzog van het F1 team.

Achtergrond en aanpak

Randstad roept ‘snelle’ techneuten op zich aan te melden via een speciale website. Ruim 2.300 geïnteresseerden melden zich. Na een grondige voorselectie gaan 148 kandidaten met elkaar de strijd aan tijdens regionale selectiedagen waarin zij hun technische skills en vaardigheden moeten bewijzen in diverse tests. Op het Circuit Park Zandvoort wacht de ultieme finale waar kandidaten echt de sfeer van Formule 1 ervaren. Twaalf kandidaten (een per provincie) voeren in een echte pitstop een bandenwissel uit en vervangen zelfstandig de voorvleugel van een Formule 3 auto, bestuurd door coureur Dennis van der Laar.

Naast het benaderen van landelijke media en vakmedia in techniek adviseren we de regionale selectiedagen te gebruiken om de boodschap ook lokaal en regionaal onder de aandacht te brengen. Dit doen we door regionale en lokale on- en offline media in twaalf provincies uit te nodigen voor de selectiedagen. Na afloop van elk event informeren we media over tussentijdse vorderingen. Zo kunnen media de vorderingen van regionale kandidaten volgen en de persoonlijke verhalen van kandidaten delen in aanloop naar de finale en op de grote dag zelf.

Resultaat

We bedienen alle media op maat door ze te benaderen met exclusieve content. Dit levert ruim 87 publicaties op met een potentieel bereik van 6.415.420 mensen. Door niet alleen ons netwerk in landelijke, maar ook regionale en lokale media te benutten, brengen we ‘techniek’ dichtbij onder de aandacht van de doelgroep. Landelijke media besteden ( o.a. Hart van NederlandNOSRadio 1 en Tijd voor Max) aandacht aan de actie en het vakgebied techniek.