NOMINATIE DUTCH PR AWARDS: KWF KANKERBESTRIJDING – WETENSCHAP DICHTBIJ

NOMINATIE DUTCH PR AWARDS: KWF KANKERBESTRIJDING – WETENSCHAP DICHTBIJ

Samen met KWF Kankerbestrijding zijn wij genomineerd voor een Dutch PR Award in de categorie Corporate/reputatie/strategie.

Wetenschap Dichtbij

Dat je als donateur van KWF Kankerbestrijding onderzoek naar kanker steunt is bekend. Maar, waarnaar, hoe en door wie wordt dat onderzoek gedaan? Waarom kost het zoveel tijd en geld en wat levert het op? Dat weten maar weinig mensen. Samen met KWF Kankerbestrijding brengen we hier verandering in. Door doorlopend en op verschillende manieren te communiceren over onderzoek en onderzoekers brengen we wetenschap dichter bij de mensen.

Onderzoeker van de week

Bijl PR en KWF Kankerbestrijding bedachten een pr-strategie om wetenschappelijk onderzoek naar kanker dichterbij de mensen te brengen. Door de wetenschapper, de mens achter de witte jas, een gezicht te geven. Op een laagdrempelige en vooral persoonlijke en menselijke manier.

Wie kunnen beter over het hoe en wat, nut en noodzaak van een onderzoek vertellen dan de onderzoekers zelf? In de KWF Facebook reeks Onderzoeker van de Week lees je elke week het verhaal van een onderzoeker. Deze verhalen bieden we ook actief aan bij verschillende media. Voor deze reeks interviewden we wekelijks diverse wetenschappers, vanuit verschillende ziekenhuizen en laboratoria in heel Nederland. Nederland krijgt als het ware een kijkje in de keuken van de ‘verborgen’ wereld van laboratoria.

Effecten

Met ruim vijftig Onderzoekers van de Week op Facebook en de KWF website bereiken we op sympathieke, persoonlijke, maar relatief eenvoudige wijze een groot publiek. Enorme interactie barst los op de KWF Facebookpagina! Er wordt massaal geliked, gedeeld en gereageerd. Gemiddeld bereikt iedere onderzoeker van de week ruim 20.000 mensen op Facebook. Daarmee is de rubriek een van de meest gewaardeerde en gelezen KWF rubrieken. Zo blijkt niet alleen uit de cijfers, maar ook uit de vele reacties, zoals:  “Dit is waarom ik donateur ben!”

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking van de Dutch PR Awards vinden plaats op 2 juli in Felix Meritis in Amsterdam.