Maar liefst vijf nominaties voor de Sabre Awards!
Wauw, we zijn er nog stil van. En dat gebeurt bij ons niet vaak. Het is Bijl PR gelukt om maar liefst vijf nominaties voor de Sabre Awards binnen te slepen! De vier cases die we hebben ingediend maken kans op een prijs. In de categorie Benelux zijn twee campagnes genomineerd: de Marktplaats Tweedehands speelgoed campagne en de campagne voor de Nationale Klimaatweek. In de categorie E-commerce komt de Marktplaats tweedehands speelgoed-campagne nogmaals terug. Daarnaast hebben we een nominatie in de wacht gesleept voor het T-Mobile project Our song in de categorie Telecommunicatie. De laatste nominatie is voor onze campagne voor Centrale Bibliotheek Rotterdam in de categorie Educatie en Culturele instituties. Jaarlijks worden 2000 cases ingestuurd voor de Sabre Awards. Ongeacht of we de award in de wacht slepen, zijn we enorm trots op deze vijf nominaties. De uitreiking vindt plaats in Frankfurt op donderdag 23 maart.
Marktplaats: geef eens vaker tweedehands speelgoed cadeau
Geef eens vaker gebruikt speelgoed cadeau in plaats van nieuw. Het maakt voor kinderen geen verschil, maar voor het milieu, de portemonnee en de wereld des te meer. Marktplaats is hét platform voor de koop en verkoop van tweedehands producten en draagt bij aan een circulaire economie. Samen met partnerbureaus Happiness-Brussels & Higuita, Mediacom en Maxlead starten we een geïntegreerde campagne die earned, owned en paid media combineert in twee fasen. We richten ons op (groot)ouders, verzorgers, beleidsmakers. We zetten groots in: een experiment waar een tv-commercial over gemaakt is, persberichten, persoonlijke ontmoetingen met politici, advertorials, online advertenties én de inzet van influencers. En dit met een prachtig resultaat.

Nationale Klimaatweek 2022: impactvol, groots en relevant
Dit jaar werkten we voor de tweede keer mee aan de Nationale Klimaatweek, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Een week die in het teken staat van kleine en grote initiatieven voor een beter klimaat. Uitgangspunt van de campagne: van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. We werkten wederom samen met creatief partner Campagne om dit project tot een succes te maken.
We zetten onze lokale aanpak voort om gedurende een gefaseerde campagne zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken: mensen, organisaties en overheden. Met als doel: gedragsverandering. En dat is gelukt.

Our song: Alleen in de pauze
Eenzaamheid onder jongeren is een groeiend maatschappelijk probleem waar tot voor kort nog weinig over gesproken werd. In Nederland voelen bijna 200.000 jongeren zich chronisch eenzaam. De coronapandemie zorgde voor meer aandacht en begrip rondom dit probleem. Tijd om het taboe te doorbreken. T-Mobile is sinds 2021 maatschappelijke partner van Join Us en Typhoon is sinds 2022 ambassadeur van de organisatie. Voor ons een logische keuze om krachten te bundelen om zo eenzaamheid onder jongeren bespreekbaarder te maken.
Het nummer ”Alleen in de pauze” is geschreven door Typhoon. Het idee voor het lanceren van een nummer, dat speciaal is gemaakt voor eenzame jongeren, is bedacht door Bijl PR in samenwerking met Typhoon, T-Mobile en stichting Join Us. Samen met T-Mobile en Join Us rolden we het verdere concept en de strategie uit. We voerden een extern onderzoek uit om eenzaamheid onder jongeren te peilen en om te bekijken welke rol online contact kan spelen in het uitbreiden van het netwerk van deze jongeren. Daarnaast is er een vierdelige podcast-serie gemaakt met de jongeren in de hoofdrol, evenals social content én een primeur in het AD. De clipprimeur is voor BEAU, waar Typhoon samen met twee jongeren aan tafel zit om over het initiatief te vertellen.

Centrale Bibliotheek Rotterdam: Het verhaal van de bieb
Een icoon in de binnenstad gebouwd in 1984 en maar liefst bezocht door 1,4 miljoen mensen per jaar. Na 40 jaar is de Centrale Bibliotheek in Rotterdam toe aan vernieuwing. Zodat het bij de doelstelling past om een huiskamer van de stad te zijn: een plek waar iedere Rotterdammer zich thuis voelt. Bijl PR is gevraagd een communicatie- en participatietraject te starten, waarbij we de vernieuwing van de Centrale Bibliotheek introduceren bij verschillende Rotterdamse doelgroepen en ze meenemen in het verhaal van de vernieuwing. De Rotterdammers gaven de vijf ontwerpteams mee wat voor plek de vernieuwde Centrale Bibliotheek volgens hen zou moeten zijn. Later in het traject gaven ze hun mening over de vijf schetsontwerpen. Dit vormde een advies aan de beoordelingscommissie, die dit meenam in de overwegingen. Samen met Vuurrood hebben wij aan dit traject gewerkt.
