LIFE SCIENCES & HEALTH IN ROTTERDAM

LIFE SCIENCES & HEALTH IN ROTTERDAM

In opdracht van de Gemeente Rotterdam maakten wij in samenwerking met ontwerpbureau Vuurrood voor de tweede keer op rij het magazine ‘Life Sciences & Health 010’. Meer dan 12% van de Rotterdammers is werkzaam binnen deze boeiende sector waarbij de volgende vraag “hoe kunnen we ons leven nog beter maken met behulp van medicatie, technologie en preventie?” centraal staat.

Beddenwasstraat

We hebben slimme oplossingen van bedrijven, organisaties en instellingen nodig om ons op een gezonde toekomst voor te bereiden. Zo prijkt op de cover van het magazine een volledig gerobotiseerde beddenwasstraat, één van de innovaties binnen het vernieuwde Erasmus MC. Rotterdam blijkt een uitstekende voedingsbodem voor innovaties die de wereld beter maken.

Internationaal

De internationalisatie van de sector staat in deze uitgave centraal. De sector internationaliseert steeds meer en Rotterdam internationaliseert met de sector mee. Vanuit onze stad werken startende, gevestigde én internationale bedrijven met hun vernieuwende technologie aan de zorg van morgen. Onze wethouders Barbara Kathmann (economie) en Sven de Langen (volksgezondheid, zorg) zien deze baanbrekende toepassingen graag vanuit Rotterdam de wereld veroveren. Ter versterking van de gezondheidszorg in de stad, ter onderstreping van ons goede innovatieklimaat, maar juist ook om vindingen van levensbelang wereldwijd voor patiënten beschikbaar te krijgen. In dit magazine geven zij hun visie op de Life Sciences & Health-sector, een van de belangrijkste pijlers onder een sterke, gezonde stad. Kijk voor meer informatie over de sector op http://www.lifesciencesandhealth010.nl.