Internationale Vrouwendag: in gesprek met partners Marjoleine en Sophia

Internationale Vrouwendag: in gesprek met partners Marjoleine en Sophia

Vandaag is het Internationale Vrouwendag, een dag waarbij we vrouwen hun kracht en prestaties eren. Met maar liefst 11 vrouw sterk is het elke dag vrouwendag bij ons op kantoor. Begin vorig jaar werden Marjoleine van Klaveren en Sophia Weavers beide partner en dus mede-eigenaar van Bijl PR. Sindsdien vormen zij, samen met Ruud Bijl, de leiding. In het kader van ons 31-jarig bestaan en Internationale Vrouwendag, blikken Marjoleine en Sophia terug op hun eerste jaar in hun nieuwe rol, de nieuwe uitdagingen, maar kijken ze vooral ook vooruit naar de toekomst.

Hoe hebben jullie je het allereerste jaar in jullie ‘nieuwe’ rol ervaren?

Marjoleine vertelt enthousiast: ”Zo ontzettend tof! Ik ben enorm trots dat ik mede leiding mag geven aan ons mooie bureau. Ik knijp mezelf nog wel eens of ik niet aan het dromen ben! Maar uiteraard is het ook best een grote verandering geweest. In verantwoordelijkheid die ik heb en voel, maar toch ook wel in de dingen die er bij komen kijken naast je werk op klanten. Financiële en organisatorische taken bijvoorbeeld.” ”Ik sluit me hier zeker bij aan. Eigenlijk vind ik het vooral allemaal heel erg leuk. Een mooie uitdaging. Maar we hebben echt een fijn team, werken voor mooie klanten en zijn gevestigd op een toffe locatie in hartje Rotterdam. Ik heb gemerkt dat ik het teamgevoel echt heel belangrijk vind. Met elkaar gaan we uitdagingen aan, samen bouwen we aan nieuwe plannen en projecten en we proberen elkaar te blijven inspireren en motiveren. Een eer om samen verder aan de koers van ons bureau te werken,” vult Sophia aan.

Wat hebben jullie geleerd?

Sophia begint te lachen: ”Haha, heb je even? Heel veel en ik leer nog steeds iedere dag. Maar daar wordt een mens alleen maar beter van. Het belangrijkste is vertrouwen op je gevoel en op je eigen kunnen. Gewoon doen. Ook al zijn sommige dingen nieuw en spannend. We leren veel van het team, van elkaar en van Ruud, wat voor ons natuurlijk een fantastisch voorbeeld is.” Marjoleine vertelt verder: ”Persoonlijk heb ik ook geleerd dingen nog meer los te laten. Je kunt niet alles controleren en grip op hebben. Dat moet je ook niet willen en dat hoeft ook helemaal niet. Bijl draait goed en we hebben een team van mensen waar ik een enorm vertrouwen in heb, dus dat maakt loslaten heel makkelijk.”

Marjoleine van Klaveren en Sophia Weavers

Hoe vullen jullie elkaar aan?

”In de puntjes op de i zetten voor het bureau. Sophia gaat altijd keihard voor het beste resultaat, daarin is ze heel erg ambitieus en dat is mooi om te zien. Het afgelopen jaar hebben we ook geleerd dat we altijd op elkaar kunnen rekenen. Ik vertrouw Sophia blind. Onmisbaar voor onze samenwerking. En daarnaast is ze gewoon een topwijf!”, vertelt Marjoleine. Sophia reageert: ”Wat een complimenten! Nu vormen we de leiding nog met z’n drieën, maar ik heb het afgelopen jaar ook echt alle vertrouwen gekregen in Marjoleine als partner. Ze heeft een ijzersterk commercieel inzicht, is creatief en doelgericht. Dit alles met veel enthousiasme en enorme passie voor het vak. En daarnaast kunnen we ook nog samen lachen!”

Wat maakt jullie zo trots op het bureau?

Marjoleine: ”Het geweldige team dat voor elkaar en voor klanten door het vuur gaat. Die betrokkenheid bij elkaar en het werk is het fundament van ons bureau. Daar was ik al heel trots op en nu nog meer. En natuurlijk het mooie werk dat we doen waar we mooie resultaten mee bereiken voor onze klanten.” Sophia voegt verder toe: ”En supertrots ben ik op het feit dat we het ‘levenswerk’ van Ruud kunnen voortzetten. 31 jaar geleden begon hij het Bijl-avontuur en daar gaan wij met heel veel passie en enthousiasme nog heel veel jaren aan toe voegen.”

En dan toch ook de vraag, hoe kijken jullie aan tegen Internationale Vrouwendag?


Sophia: ”Op deze dag staan we extra stil bij het strijden voor gelijkwaardigheid binnen onze samenleving. Dat vind ik goed, want helaas is dat niet nog niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Maar, binnen Bijl PR proberen we hier iedere dag aan te werken en te streven naar een diverse werkomgeving. Iedereen krijgt eerlijke kansen.” Marjoleine vult aan: ”Bij Bijl word je beoordeeld op wat je kunt. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig in salaris en voorwaarden en dat is al jaren zo. Dit zou overal ter wereld zo moeten zijn. Maar de aandacht op een dag als vandaag mag wat mij betreft vooral gericht zijn op gelijke kansen voor meisjes en vrouwen in andere delen van de wereld.”

Wat willen jullie nog bereiken met het bureau en hoe zien jullie de toekomst van Bijl PR voor jullie?

Gezamenlijk vertellen Marjoleine en Sophia: ”Dromen voor het bureau hebben we zeker. We willen vaker de grens over, internationale klussen doen en nog wat verder groeien. Maar het allerbelangrijkste vinden we het team. Zonder dit mooie team zijn we nergens. Als zij zich blij, veilig en gewaardeerd voelen gaat de rest vanzelf.”