Even voorstellen: Rani Rambhadjan

Even voorstellen: Rani Rambhadjan

Meet Rani. Eerstejaars student Communicatie aan de Hogeschool Utrecht. De komende vijf weken loopt ze stage bij Bijl PR om het werkveld binnen de communicatie te verkennen. Ze is erg enthousiast om in de praktijk aan de slag te gaan om zo een beter beeld te krijgen welke onderwerpen haar interessant lijken als toekomstige communicatieprofessional. En daar helpen Bijlers haar maar al te graag bij!

Een stap naar de toekomst

In het eerste jaar van mijn studie heb ik veel geleerd over verschillende aspecten van communicatie, zoals de kracht van gedragsverandering binnen diverse doelgroepen. Ik heb ervaring opgedaan met het schrijven van blogs, het hosten van (fictieve) talkshows en het bedenken van creatieve concepten voor diverse opdrachtgevers. Hoewel ik nog maar aan het begin sta van mijn reis in de wereld van communicatie, is deze stage een mooie kans om het vakgebied verder te ontdekken.

Een kort maar krachtig avontuur

Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er achter de schermen gebeurt bij campagnes en evenementen. Ik wil graag het verhaal en het doel achter elke actie ontdekken, of het nu gaat om commerciële belangen of maatschappelijke impact. Beide kanten van het communicatievak spreken me aan. Daarom ben ik op mijn plek bij een PR-bureau als Bijl PR, waar hard gewerkt wordt aan diverse projecten. Ik kijk mee bij verschillende projecten en ondersteun collega’s met uiteenlopende werkzaamheden. Een kort, maar krachtig avontuur!

Impact

Het is leuk om te zien hoe goed het team bij Bijl PR samenwerkt en elkaar aanvult. Hier wordt over elk detail goed nagedacht en is iedereen voortdurend bezig zich te ontwikkelen binnen het vak. De adviseurs werken met veel enthousiasme aan boeiende projecten en klussen. Wat me bijzonder opvalt, is de nadruk die Bijl PR legt op maatschappelijke impact. Het is mooi om te zien hoe maatschappelijke kwesties de Bijlers inspireren en hoe zij zich vol overgave inzetten voor deze doelen.

Deze betrokkenheid bij maatschappelijke thema’s maakt het communicatievak voor mij nog betekenisvoller en is iets dat ik zeker zal meenemen uit mijn stage-ervaring. Ik kreeg nog een waardevolle tip mee: hou het dichtbij jezelf en zoek uit welke onderwerpen je boeien. Zo haal je plezier uit je werk! Een tip die ik graag ter harte neem.