Even voorstellen: Loek Baars

Even voorstellen: Loek Baars

Meet Loek. Een enthousiaste en nieuwsgierige student Communicatie. Hij zal de komende vijf maanden zijn afstudeerstageperiode bij Bijl PR doorbrengen, waarin hij de mogelijkheden van de nieuwe omgevingswet onderzoekt met betrekking tot burgerparticipatie binnen projecten van Bijl PR. 

Zoeken naar raakvlakken

In de afgelopen vier jaar heb ik tijdens mijn studie veel kennis opgedaan binnen het uitgebreide vakgebied van communicatie. Ik ben geboeid door organisaties en de verhalen die ze vertellen en heb een voorkeur voor organisaties met een sterke merkidentiteit. Maar, ook een kritisch oog voor organisaties waarbij ik dat vind ontbreken! Mijn fascinatie breidde zich uit naar onderwerpen als stakeholdermanagement en crisiscommunicatie, maar ik ben ook geïnteresseerd geraakt in reputatie- en verandermanagement. 

Verhalen, ontmoetingen en avontuur! 

Of het nu gaat om een potje voetbal, een avondje uitgaan of een werkdag, ik jaag altijd op nieuwe verhalen en ontmoetingen. Ik hou van praten, maar ik ben minstens zo bedreven in het luisteren naar anderen. Van kleins af aan ben ik nieuwsgierig en geboeid door anderen, altijd bezig om hun wereld te doorgronden, te begrijpen en ervan te leren. Zo was ik op jonge leeftijd een razende verslaggever voor de schoolkrant en interviewde ik zelfs de huisdieren van de buren voor mijn eigen blaadje genaamd ‘buurtbeestjes’. Mijn leergierigheid is onverminderd, en ik sta altijd open voor andere perspectieven. Dit leidt me keer op keer naar nieuwe ideeën en inspiraties.  

Afgelopen vijf maanden was ik in Valencia voor een uitwisselingsprogramma. Vanuit Spanje heb ik gesolliciteerd voor een afstudeerstage bij Bijl PR. Bij mijn studie Communicatie worden de projecten van Bijl PR regelmatig aangehaald als voorbeelden van wervelende campagnes voor uiteenlopende organisaties, daarom was voor mij de keuze snel gemaakt. Solliciteren bij Bijl PR, it was.  

Wat volgde was een videogesprek om te solliciteren. Hoewel een digitale sollicitatie nieuw was, kreeg ik direct een goed gevoel bij Bijl PR en kon mijn geluk niet op toen ik hoorde dat ik hier mocht komen afstuderen. Naast het afstuderen werk ik ook gedeeltelijk mee bij Bijl PR. Enorm interessant vanwege de variërende projecten en opdrachtgevers. Voor mij een uitgelezen kans om waardevolle ervaring op te doen nu ik mij aan de vooravond van mijn eigen werkcarrière bevind.   

‘Rennen, vliegen, springen’

Ik zorg altijd voor voldoende bezigheden, want stilzitten kan ik minder goed. Na een lange dag vind ik het fijn om mijn energie kwijt te kunnen door te bewegen. Of dit nu hardlopen, boksen of CrossFit betreft. Daarnaast duik ik graag de keuken in, waar ik thuis experimenteer met recepten van Ottolenghi en in het weekend maak ik bij de Huismeester de lekkerste pintxos van Rotterdam. Wanneer de tank écht leeg is, vind ik niets fijner dan neer te ploffen met een goed boek.