EVEN VOORSTELLEN: ESTER VAN DEN AKKER

EVEN VOORSTELLEN: ESTER VAN DEN AKKER

Ooit was het mijn droom om journalist te worden en beroemdheden te ontmoeten. Maar toen het eenmaal zo ver was en ik op de bank zat bij popartiesten en acteurs, vond ik dat niet zo spannend als ik had gedacht. Wat ‘echte’ mensen te vertellen hadden, vond ik interessanter. Ook geen probleem in de tijdschriftenwereld en vijftien jaar lang werkte ik als redacteur voor tal van bekende publieksbladen, zowel freelance als in dienst. Ik ken de wereld van de media dan ook als mijn broekzak en verslind tijdschriften per meter, tegenwoordig op mijn telefoon. Van een mooi geschreven artikel of een goed interview kan ik echt een beetje gelukkig worden.

De tijdschriftenwereld had één groot nadeel, hij is vooral gevestigd in de omgeving van Amsterdam en met de komst van dochter Lola wilde ik graag dichter bij huis werken. Toen ik daarom de overstap maakte naar copywriting, bleek ik ook een fascinatie te hebben voor de ‘echte’ verhalen van organisaties. Authentieke bedrijfsculturen, bijzondere doelen, gedreven medewerkers, innovatieve plannen: elke organisatie heeft een geheel eigen DNA. Met bijbehorende vragen en behoeften op het gebied van communicatie. Mijn belangstelling nam toe en al snel wilde ik meer dan alleen schrijven, ik wilde meedenken over al die communicatievraagstukken. Dat doe ik nu alweer enkele jaren met veel plezier, al blijft schrijven ook altijd een geliefd onderdeel van mijn werk.

Als geboren en getogen Rotterdamse (en ja, dat kun je een best beetje horen) voelde ik me direct op mijn gemak bij Bijl PR, waar humor samengaat met een hands-on mentaliteit. En dan die werkplek… Wel gevaarlijk voor iemand die van winkelen houdt. In het weekend kun je me behangen met tassen vol groente, kaas en fruit zien rondstruinen op de markt, want ik mag graag koken. Ook in het Rotterdamse nachtleven ben ik regelmatig te vinden, al verdeel ik mijn vrije tijd tegenwoordig over twee steden, dankzij een Haarlemse geliefde. Ik woon in het Kleiwegkwartier met Lola en twee halfzachte katten. Van daaruit ben ik op mijn racefiets binnen tien minuten in het Groene Hart, want als je hobby eten koken  is, moet er ook gesport worden. Op mijn aller gelukkigst ben ik als ik omringd word door mijn vrienden & geliefden, met mijn voeten in het zand sta of met een snowboard van een besneeuwde Alp afglijd.

Meer informatie over mij en mijn bezigheden bij Bijl PR? Mail me op e.vandenakker@bijlpr.nl