EVEN UITZWAAIEN: MAY GLERUM

EVEN UITZWAAIEN: MAY GLERUM

Bedankt May! Na een half jaar stage gevolgd door een zomer waarin ze Bijl PR versterkte als vliegende keep, is het tijd om afscheid te nemen van dit energieke, creatieve én inmiddels afgestudeerde communicatietalent. Ondertussen zit ze alweer met haar neus in de boeken voor haar master in communicatie. We zwaaien May uit met een blog over haar tijd bij Bijl PR.

Leren door te doen, daar heb ik de afgelopen vijf maanden als stagiaire bij Bijl PR de kans voor gekregen. In het laatste jaar van mijn studie wilde ik graag een afstudeerstage waar ik veel zou leren, mee zou kunnen werken aan verschillende projecten en me zou kunnen ontwikkelen tot iemand die klaar is om de wereld van communicatie te veroveren. Dat is bij Bijl PR zeker gelukt. Als ik mijn tijd hier zou moeten omschrijven, dan komt stilzitten zeker niet in die omschrijving voor. Dat is maar goed ook, ik ben namelijk graag bezig. Van het meewerken aan toffe projecten voor diverse klanten tot mijn afstudeeronderzoek naar influencer marketing, ik kwam terecht in een werkomgeving waar geen dag hetzelfde was. 

Indrukwekkende projecten

De projecten waar ik aan mee heb gewerkt zijn er te veel om hier op te noemen, maar het Burengesprek webinar en de campagne rondom 4 en 5 mei voor het Nederlands Veteraneninstituut hebben toch wel de meeste indruk gemaakt. Beide projecten hadden een overkoepelend element: het op gang brengen van een gesprek, om zo de juiste boodschap over te brengen bij de doelgroep. Bij het Burengesprek webinar ging dit om een gesprek tussen bedrijven in de (petro)chemie en havengebonden industrie in Botlek-Europoort, omwonenden én overheid.

Bij de campagne voor het Nederlands Veteraneninstituut werkte ik samen met adviseurs aan de aanpak rondom 4 mei, de Dodenherdenking. Helaas maakte de pandemie het dit jaar voor de tweede keer op rij onmogelijk fysiek bijeen te komen, maar toch bleef het gesprek tussen veteranen en het Nederlandse publiek een belangrijk doel. Het (organisch) op gang brengen van het gesprek tussen veteranen en influencers was dit jaar een belangrijk onderdeel om ook jongeren te bereiken. Heel interessant, ook omdat het veel raakvlakken had met mijn afstudeeronderzoek.

Nederlands Veteranen Instituut communicatie blog

Effectieve influencer marketing

In mijn afstudeeronderzoek onderzocht ik hoe Bijl PR influencer marketing het meest effectief kan inzetten voor haar klanten. Door middel van desk- en fieldresearch ben ik tot een concept gekomen, met als uitwerking een influencer toolbox. Deze toolbox kunnen de ‘Bijlers’ voortaan inzetten wanneer zij aan de slag gaan met influencer marketing.

Van stageplek tot zomerbaan

Met trots kan ik nu zeggen dat ik dankzij mijn onderzoek en stage bij Bijl PR ben afgestudeerd. Als kers op de taart kreeg ik na mijn stageperiode de kans om in de zomervakantie nog meer ervaring op te doen bij Bijl PR. Voor dit ‘zomerbaantje’ ondersteunde ik bij de campagne voor de Nationale Klimaatweek.

Nu is het toch echt tijd om afscheid te nemen. Ik heb genoten van mijn tijd als Bijler en ben uitgegroeid tot een startende communicatieprofessional die weet wat ze wil; de kracht van communicatie inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. Ik ben ontzettend dankbaar voor de tijd bij Bijl PR en kan niet wachten tot de volgende stap. Wil jij ook in de wereld van pr duiken bij een bureau waar je nooit stil zit en de kans krijgt om je volledig te ontwikkelen? Dan is een stage bij Bijl PR een echte aanrader!