EVEN UITZWAAIEN: FEMKE EN DOMINIEK

EVEN UITZWAAIEN: FEMKE EN DOMINIEK

Bedankt Femke en Dominiek! Na vijf maanden stage lopen bij Bijl PR is het nu tijd om van deze Rotterdamse communicatietalenten afscheid te nemen. We zwaaien ze uit met een blog over hun tijd bij Bijl PR.

Hoe kijken jullie terug op jullie stageperiode bij Bijl PR?

Femke: Ik kijk terug op vijf hele leerzame maanden. Voordat ik aan mijn stage begon, was ik heel benieuwd hoe communicatie en pr in de praktijk werkten. Door mijn stage bij Bijl PR weet ik hier nu veel meer over. Je wordt betrokken bij het team en je ondersteunt in werkzaamheden bij verschillende klanten. Zo krijg je de kans om te ‘proeven’ waar jouw interesses liggen. Al met al heb ik in een goede werksfeer veel geleerd met hele fijne collega’s. Ik had mijn stageperiode niet beter kunnen wensen!

Dominiek vertelt verder: Voor mij ook erg leerzaam. Ik ben vrijgelaten in wat ik wilde leren waardoor ik eigenlijk alle leerdoelen die ik in het begin van de stageperiode had, kan afvinken. De stagebegeleiding van Luka was top en daarnaast kon ik altijd veel leren van de rest van het team. Ik werd meegenomen in verschillende projecten en voelde mij een volwaardig medewerker. Kortom, echt onderdeel van het team dus.

Welke klus/project blijft jullie het meest bij?

Femke: Voor mij is dat de Nationale Klimaatweek. Het was heel tof om te zien hoe zo’n groot evenement wordt georganiseerd en dat ik hierbij mocht ondersteunen. De landelijke kick-off met Rob Jetten in Baarn was de kers op de taart! Daarnaast heb ik meegewerkt bij het onderdeel influencers voor de Toys campagne van Marktplaats. Ik heb hier met veel plezier aan gewerkt! De campagneboodschap die werd uitgedragen vond ik heel treffend; “geef eens vaker gebruikt speelgoed cadeau in plaats van nieuw. Het maakt voor kinderen geen verschil, maar voor het milieu, de portemonnee en de wereld des te meer”. Zo combineerde ik twee interesses en leerde ik meer over het proces van een campagne. Het is fijn dat Bijl PR je hier ook de kans voor geeft.

Dominiek deelt hetzelfde gevoel: Ondanks dat er veel klussen zijn geweest waar ik veel van heb mogen leren, is de Nationale Klimaatweek ook voor mij de klus die het meest blijft hangen. Ik werd als stagiair betrokken en we functioneerden als één team. Het was onwijs gaaf om te zien wat voor impact we met zijn allen hebben gemaakt. De campagne was een groot succes, dus daar ben ik stiekem best trots op!

Wat hebben jullie geleerd over jezelf en het vak?

Dominiek: Ik was aan het begin van mijn stage erg benieuwd naar hoe het zou zijn om bij een bureau te werken en welke klanten mijn interesse het meest zouden wekken. Eén ding is zeker, er is geen dag hetzelfde als je bij een bureau werkt. Mijn commerciële aanleg en persoonlijke interesse bevestigden waarom ik de grotere corporates het leukst vond om voor te werken. Het helpen aan een goed onderbouwd advies was daarom erg leuk en leerzaam. Femke: Ik ben een kat-uit-de-boom-kijker. Ik doe graag inspiratie op bij collega’s en luister ook heel graag naar hun ideeën. Wat zij te zeggen hebben vind ik inspirerend. Waar ik vooral achter ben gekomen is dat ik pr en de maatschappelijke kant van communicatie interessant vind en hier ook in wil doorleren. Het is mooi als je ziet dat er een impact wordt gemaakt op de doelgroep door de boodschap die jij wil overbrengen. Ik heb mezelf veel zien groeien deze vijf maanden en dat motiveert mij om nog harder door te werken en mezelf verder te ontwikkelen!

Welke plannen hebben jullie voor de toekomst?

Femke: Ik begin nu aan de minor Corporate Business van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Rotterdam. Ik ben hier na mijn stage heel benieuwd naar en hoop ook mijn nieuwe kennis in te kunnen zetten tijdens dit komende half jaar. Als ik afgestudeerd ben, wil ik graag in het buitenland gaan werken. Ik denk er nog over na om een master te doen. Mijn interesse ligt het meest bij pr, dus ik hoop in de toekomst het liefst bij een pr-bureau aan de slag te kunnen.

Dominiek: Ook ik volg vanaf februari dezelfde minor als Femke. Een verlengstuk van de afgelopen vijf maanden als stagiair bij Bijl PR dus. Ik kijk hier erg naar uit. Hierna volgt het afstuderen en wil ik graag als junior communicatieadviseur ergens aan de slag.

En tot slot, wat willen jullie tegen volgende stagiaires zeggen?

Femke: Je ondersteunt bij taken die veel verantwoordelijkheid van je vragen, maar waar je tegelijkertijd ook veel van leert. Je maakt, ook als stagiaire, een bepaalde impact op de maatschappij. Dat is gewoon supertof!

Dominiek voegt toe: Als stagiair bij Bijl PR word je begeleid door de beste en meest ervaren professionals binnen het vak. Daarom is elke dag leerzaam. Als je een stage zoekt waar je de ruimte en vrijheid krijgt om je eigen leerpatroon te ontwerpen is een stage bij Bijl PR ideaal.