EVEN UITZWAAIEN: ANNE RODENBURG

EVEN UITZWAAIEN: ANNE RODENBURG

Bedankt Anne! Het is tijd om afscheid te nemen van deze ambitieuze bedrijfskundestudente die het afgelopen half jaar ons team versterkte als stagiaire. Met haar diploma op zak is zij klaar om meer van de wereld te gaan zien en ontdekken om vervolgens weer terug de schoolbanken in te duiken voor een master. We zwaaien Anne uit met een (online) afscheidsborrel én een blog over haar tijd bij Bijl PR.

Als bedrijfskundige zette ik afgelopen vijf maanden mijn eerste stappen in de communicatiewereld. Ik mocht mijn afstudeerstage lopen bij Bijl PR. Het was anders dan mijn eerdere stages die meer raakvlakken hadden met bedrijfskunde, maar wel de perfecte afsluiter van mijn studie. Ik kon mijn kennis over bedrijfskunde mooi inzetten voor Bijl PR en tegelijkertijd ondersteunde ik de Bijlers bij verschillende projecten en leerde zo het communicatievak steeds beter kennen.

Volop uitdaging

Ik mocht veel uitproberen, doen en leren: van blogs en persberichten schrijven tot het helpen organiseren van grote pr-acties. Ik liet mijn creativiteit spreken bij brainstormsessies en was onderdeel van het Bijl PR social media team, waar ik de fijne kunstjes van het vak leerde. Alles was voor mij nieuw en een uitdaging, met het kleine beetje ervaring dat ik had binnen het communicatievakgebied. Maar als de afgelopen vijf maanden me iets hebben geleerd, is het wel dat ik nu zeker weet dat ik dit een onwijs leuk vak vind en hier ook verder in wil gaan studeren.

Op onderzoek uit

Bij een afstudeerstage hoort een afstudeeronderzoek. En in mijn geval een onderzoek naar een bedrijfskundig vraagstuk: het verdienmodel van Bijl PR. Aan mij de taak om te achterhalen of dit anders en wellicht beter kan. Na vooronderzoek en interviews met de ‘Bijlers’ ben ik tot mooie inzichten gekomen. En de uitkomst? Die hou ik natuurlijk voor mezelf én de Bijlers.

Terugblik op een toffe stagetijd

Ik ben ontzettend blij met de afgelopen vijf maanden. Tijdens deze stage kwam ik erachter waar mijn interesses liggen en wat ik allemaal kan. Ik had de fijnste collega’s en het is een fantastisch pr-bureau om voor te werken. Ook van mijn onderzoek heb ik veel geleerd. Het was hard werken om de Bijlers te ondersteunen en tegelijkertijd mijn onderzoek uit te voeren, maar het verliep soepel. Ook omdat ik veel ruimte én hulp kreeg van Bijl PR.

Inmiddels kan ik met trots vertellen dat ik mijn scriptie en verdediging heb gehaald! Voor mij was Bijl PR een ideale plek om mijn onderzoek uit te voeren en ervaring op te doen. Ik kijk er met een trots gevoel op terug. Tot ziens!