BIJL PR VERZORGT EARNED MEDIA VOOR TWEE EFFIE WINNENDE CAMPAGNES

BIJL PR VERZORGT EARNED MEDIA VOOR TWEE EFFIE WINNENDE CAMPAGNES

Gisteravond wonnen de Alliantie Nederland Rookvrij en de Hartstichting beiden een bronzen Effie voor respectievelijk de campagnes Rookvrije Generatie en BuurtAED. Voor beide campagnes bedacht en verzorgde Bijl PR de earned media strategie en uitvoering.

BuurtAED

Wekelijks krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand, meestal in, rond of in de buurt van het huis. Met een AED (Automatische Externe Defibrillator) kun je in zo’n situatie levens redden. De eerste zes minuten zijn daarbij cruciaal. De campagne BuurtAED, van de Hartstichting in samenwerking met Triple Double, zette in op het saamhorigheidsgevoel van bewoners in een buurt om samen een AED te kopen en te beheren. Door de samenwerking met Philips konden de AED’s voordeliger worden aangeboden. Buurbewoners zetten een crowdfunding op om de rest van het aankoopbedrag te kunnen ophalen. Met een slimme strategie voor landelijke, regionale en lokale mediabenadering ondersteunden we de campagne. Verhalen van initiatiefnemers, zoals deze in Hart van Nederland zorgden mede voor het uiteindelijke resultaat van 1485 behaalde AED’s. Veel media besteedde aandacht aan BuurtAEDs.

Nederland Rookvrij

De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds zijn verenigd in De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR). Samen hebben zij het doel: de fysieke en visuele blootstelling van kinderen aan tabaksrook tot nul reduceren door tabak minder verleidelijk en toegankelijk te maken. Met als uiteindelijk doel, een nieuwe generatie rookvrij laten opgroeien. De Rookvrij Generatie. Bijl PR ondersteunt de campagne van Publicis door de tijd heen met earned media. Onder andere door aandacht te vragen voor rookvrije sportterreinen, zowel landelijk als regionaal. Bijl adviseert de Alliantie bij communicatievraagstukken.