Bijl PR Supports Rotterdam 2024!

Bijl PR Supports Rotterdam 2024!

Vorig jaar introduceerden we voor het eerst Bijl PR Supports Rotterdam: een dag waarop we ons vrijwillig inzetten voor een organisatie of instelling in Rotterdam die extra hulp kan gebruiken. Waarom doen we dit? Bij Bijl PR werken we dagelijks met veel passie voor onze klanten, waarbij maatschappelijke projecten en thema’s een belangrijke rol spelen. Bijlers zijn trots op deze klussen en de betrokkenheid bij de samenleving is iets wat ons bindt. Als we iets extra’s kunnen doen voor de samenleving, pakken we dat graag op. Daarom steken wij jaarlijks de handen uit de mouwen tijdens onze jaarlijkse ‘Bijl PR Supports Rotterdam’-dag.

Dit jaar gingen we op woensdag 13 maart aan de slag bij Boerderij de Buytenhof in Rhoon, een boerderij die al vier generaties wordt gerund door dezelfde familie. Naast het produceren van heerlijke lokale en verse producten, vervult de boerderij ook een sociale functie door dagbesteding aan te bieden aan volwassenen met een verstandelijke of psychosociale beperking. Bovendien werkt de boerderij samen met verschillende vrijwilligers.

Aan de slag!

Op woensdagochtend werden we hartelijk ontvangen op de prachtige boerderij. Gelukkig was het goed weer en hadden we er allemaal veel zin in om in de buitenlucht aan de slag te gaan. Nadat we onze kaplaarzen hadden aangetrokken, gingen we aan het werk in de moestuin. Gewapend met kruiwagens, harken, emmers en een flinke dosis enthousiasme hebben we paden aangelegd met houtsnippers waarover men in de zomer tussen de gewassen door kan lopen. Fanatiek als we zijn hebben we het voor elkaar gekregen om alle paden te voorzien van nieuwe houtsnippers, dus de lente kan beginnen!

Voldaan gevoel

Na een heerlijke en uitgebreide lunch, bereid met producten van de boerderij, hebben we de laatste hand gelegd aan de moestuin. Die 5.500 kilo aan houtsnippers moesten natuurlijk op, en dat hebben we voor elkaar gekregen. En omdat we er nog lang niet klaar mee waren, zijn we vervolgens aan de slag gegaan in de boomgaard, waar verschillende appels en peren groeien. Om te zorgen dat deze kunnen blijven groeien, hebben we flink geharkt en de boomgaard weer opgefrist. De paden liggen er weer mooi bij, en we zijn blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen. Het enthousiasme van de mensen van de Buytenhof heeft deze dag extra speciaal gemaakt.

Met een voldaan gevoel – en een beetje spierpijn – gingen we op naar een borrel. Want dat hadden we na het zware werk wel verdiend. Al met al weer een hele mooie editie en we kijken enorm uit naar Bijl Supports Rotterdam 2025!