BIJL PR ONDERSTEUNT LANCERING URBAN SUN VAN STUDIO ROOSEGAARDE

BIJL PR ONDERSTEUNT LANCERING URBAN SUN VAN STUDIO ROOSEGAARDE

Geïnspireerd door het licht van de zon en wetenschappers die onderzoeken hoe een nieuw specifiek licht het coronavirus tot 99,9% veilig kan reduceren, lanceerde Studio Roosegaarde begin maart Urban Sun. Bijl PR werd gevraagd om aandacht te genereren voor dit bijzondere project.

Ontwerper Daan Roosegaarde en zijn team van ontwerpers, experts en wetenschappers hebben de uitdaging opgepakt om te onderzoeken hoe de kracht van licht ons welzijn kan verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat far-UVC licht met een golflengte van 222 nanometer het coronavirus veilig kan reduceren, in tegenstelling tot traditioneel 254 nm UV-licht dat wel schadelijk is voor mensen. Urban Sun schijnt een cirkel van dit far-UVC licht om hiermee een plein schoner te maken van het coronavirus, in combinatie met huidige overheidsregels. Urban Sun visualiseert hoop en wil de gevolgen van de sociale isolatie tegen gaan door publieke ruimtes zoals culturele festivals, sportevenementen, en schoolpleinen in de toekomst beter te maken.

Daan Roosegaarde: “Plotseling is onze wereld gevuld met plastic barrières en afstand stickers, onze familie gereduceerd tot pixels op een computerscherm. Laten wij de architecten zijn van ons nieuwe normaal en betere plekken creëren om elkaar te ontmoeten.”

Strategie

Bijl PR ondersteunde bij de internationale perslancering van Urban Sun. Samen met het PR- team van Studio Roosegaarde dachten we na over de juiste strategie, boodschap en timing om zo het project zo goed en effectief mogelijk naar buiten te brengen. Het zwevende licht design is wereldwijd met veel belangstelling ontvangen. Media van over de hele wereld besteedde aandacht aan het onderwerp. Daarnaast hebben Eurovisie Songfestival, Lowlands en Dubai interesse getoond in het object.

Een greep uit de Nederlandse media: Jinek, NPO Radio 1Nouveau, EenVandaag, Rotterdam Partners en Architectuur.nl.

Carina Kortenoeven, verantwoordelijk voor het account: “Wat een gaaf project om deel van uit te maken! Het is mooi om te zien hoe kunst en wetenschap samenkomen en zo een symbool van hoop vormen voor de toekomst”.