Bijl PR AAN DE SLAG VOOR GREENWHEELS

Bijl PR AAN DE SLAG VOOR GREENWHEELS

Bijl PR is dit jaar aan de slag gegaan voor het Nederlandse autodeelbedrijf Greenwheels. Het bedrijf maakt steden leefbaar door deelvervoer aan te bieden, waardoor mensen minder gebruik hoeven te maken van eigen auto’s. De impact is groot. Het scheelt ruimte op straat, zorgt voor verminderde CO2 uitstoot en er wordt efficiënter omgegaan met mobiliteit. Greenwheels wil nóg meer mensen en bedrijven kennis laten maken met autodelen. Daar ondersteunt Bijl PR het autodeelbedrijf mee sinds juni. Daarnaast vieren ze dit jaar hun 25-jarig bestaan, iets dat natuurlijk ook niet ongemerkt voorbij mag gaan.

De handtekening op het contract was nog niet droog of de planning die we hadden gemaakt voor Greenwheels moest worden omgegooid. Nederland kreeg te maken met een ‘intelligente’ lockdown en mensen werden geadviseerd geen gebruik te maken van openbaar vervoer. De vraag naar deelvervoer nam zo’n vlucht dat de viering van het 25-jarig bestaan van Greenwheels even op een laag pitje kwam te staan. Toch bleef er genoeg te vertellen omdat er door het hele land voortdurend nieuwe deelauto’s geplaatst werden. Het 25-jarig bestaan werd uiteindelijk alsnog gevierd en kreeg de media-aandacht die het verdiende. Samen met Greenwheels werken we verder aan de missie: Nederlandse steden leefbaarder maken.  

Allard Hansma, Marketing Manager bij Greenwheels: “We hebben samen met Bijl PR een mooie start gemaakt met ons 25-jarig bestaan. Dankzij deze roerige tijd is onze samenwerking meteen goed op de proef gesteld, maar er is gebleken dat we heel snel kunnen schakelen met elkaar. Daar ben ik blij om en dat werkt prettig. Ik kijk uit naar alle mooie dingen die we met elkaar gaan verwezenlijken komende periode.’’

Pionier op het gebied van autodelen

We werken met Greenwheels samen om meer bekendheid te creëren voor het merk en de missie. Dat doen we door in te zetten op redactionele aandacht, zowel landelijk als regionaal. Ook maken we gebruik van paid content en influencermarketing. We zorgen dat Greenwheels voortdurend van zich laat horen op verschillende kanalen. En zo niet te missen is.

Sophia Weavers, verantwoordelijk voor het account: “Deelvervoer is een prachtig concept. Er wordt meer ruimte in steden gecreëerd voor andere en leukere dingen en minder CO2 uitstoot. Greenwheels heeft een sterke visie en missie en is een bedrijf dat ontzettend veel te vertellen heeft. Én ook nog eens Rotterdams. Tof om hier aan mee te mogen werken.’’