32 jaar Bijl PR! Ruud Bijl blikt terug

32 jaar Bijl PR! Ruud Bijl blikt terug

Vrijdag 1 maart 1991 begint Ruud Bijl aan zijn droom; zijn eigen pr-bureau. En voor je het weet zijn we ruim tientallen jaren verder. Hoogste tijd om terug te blikken.

32 jaar was ik. Daar zat ik dan. Een klein kantoor van nauwelijks 60 vierkante meter. Bureaus hadden we niet, noch bureaustoelen, want die waren blijven steken bij de bezorgdienst. Een spiksplinternieuwe Apple-computer, die hadden we wel. Vanaf dat moment was ik dus eigen baas. De start van wat nu Bijl PR is. Ambitieus als ik ben had ik direct al iemand aangenomen, niet wetende wat me allemaal te wachten stond.

Nu 32 jaar later kan ik er een boek over schrijven. “Time flies when you’re having fun”. Maar ik heb ook geleerd dat de tijd minstens zo snel gaat als het even tegenzit. At the end: wat ik wilde is gelukt. Bijl PR is een gerenommeerd en stabiel pr-bureau geworden. Natuurlijk zijn we buiten alle successen ook wel eens hard gevallen in de afgelopen 32 jaar. Maar de kunst is om altijd een keer vaker op te staan dan dat je valt. Eigenlijk vooral omdat het bureau straks verder gaat. Dat is een geruststellende gedachte, zeker met de wetenschap dat ik er ooit mee zal stoppen. Gelukkig zal het bedrijf dan in goede handen zijn van Marjoleine en Sophia. Hen uitnodigen aan het roer van Bijl PR, was misschien wel mijn beste beslissing ooit. De wind zit sindsdien meer in de zeilen dan ooit tevoren. Qua resultaat en omzet, maar vooral de prachtige opdrachten van al die bijzondere opdrachtgevers. We maken elke dag super mooie dingen, campagnes die ie ertoe doen en waarvoor we waardering krijgen van onze klanten, maar ook van vakgenoten.

32 jaar geleden durfde ik niet te dromen over 32 jaar later. Niet te weten dat het avontuur zo lang zou mogen duren. Nog minder of mijn ideeën over communicatie wel hout sneden. Nu durf ik te zeggen: het is eigenlijk best een mooi verhaal geworden. Bijl PR heeft een eigen herkenbaar DNA gekregen. Met dank aan al die mensen die in de loop der jaren hier gewerkt hebben en nog werken, de fijne partners en aan mijn kinderen en vrouw die mij te vaak hebben moeten missen. En natuurlijk een heel grote dankjewel aan al die fantastische klanten.