Claire van Emmerik

Stagiaire

Bij het horen van het woord ‘stage’ dacht ik in eerste instantie aan vroeg opstaan, 40 uur per week op kantoor doorbrengen en vooral een héél serieus leven. Toen ik er in mijn tweede jaar van de studie Communicatie en Media toch echt aan moest geloven, ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende stageplek die bij mij past. Inmiddels ben ik bij Bijl PR begonnen en is mijn beeld van een stage gelukkig bijgeschaafd. Ik had namelijk niet verwacht dat er zó veel leuks uit een korte periode op de werkvloer te halen valt.

Alles is mogelijk, maar…
Dé tip die een stagiair van iedereen hier te horen zal krijgen is: alles is mogelijk, maar je moet het zelf waar maken. Ik, die al zenuwachtig werd van een belletje naar de tandarts, werd dan ook onmiddellijk uit mijn comfort zone getrokken. Na bij meerdere collega’s aangeklopt te hebben, bleek inderdaad alles mogelijk te zijn. Al vanaf de eerste week werd ik door het hele team meegenomen naar klanten, gastcolleges, meetings maar ook vrijdagmiddagborrels. Na een aantal weken kan ik ook zeggen dat ik nog nooit met tegenzin naar mijn stage ben gegaan. Het is elke dag weer een verassing wat ik zal gaan doen en voor welke klant ik aan de slag ga. Hier heb ik een kant van PR ervaren die niet te ontdekken valt vanuit de collegebanken.

Een onmisbare ervaring
Na elk jaar studeren was ik nóg meer in de war over welke kant ik op wil na mijn studie. Door met meerdere klanten uit verschillende industrieën te werken, krijg ik de mogelijkheid om uit te vinden wat ik leuk vind en wat niet. Ook al lijkt stagelopen in eerste instantie een inbreuk op het heerlijke studentenleventje, bij Bijl PR heb ik ervaringen en kennis opgedaan die ik voor geen goud had willen missen.

Wesley van den Berg

Wesley van den Berg

Project/Mediawatcher

Ruud Bijl

Ruud Bijl

Advies/Directie

Danny Deelen

Danny Deelen

Filmmaker

Claire van Emmerik

Claire van Emmerik

Stagiaire

Hans Foks

Hans Foks

Interactieve communicatie

Anouk Happel

Anouk Happel

Advies

Marjoleine van Klaveren

Marjoleine van Klaveren

Advies/Media Strateeg

Rieneke van de Laar

Rieneke van de Laar

Associate Consultant

Ingrid Mulder

Ingrid Mulder

Administratie

Talitha Nöllen

Talitha Nöllen

Marketing PR

Petra Raas

Petra Raas

Advies

Lars Walder

Lars Walder

Associate Consultant