Wetenschap in beeld

Dat je als donateur van KWF Kankerbestrijding onderzoek naar kanker steunt is bekend. Maar, waarnaar, hoe en door wie wordt dat onderzoek gedaan? Waarom kost het zoveel tijd en geld en wat levert het op? Dat weten maar weinig mensen. Samen met KWF Kankerbestrijding brengen we hier verandering in. Door doorlopend en op verschillende manieren te communiceren over onderzoek en onderzoekers brengen we wetenschap dichter bij de mensen.

Onderzoeker van de week
Wie kunnen beter over het hoe en wat, nut en noodzaak van een onderzoek vertellen dan de onderzoekers zelf? In de KWF Facebook reeks Onderzoeker van de week lees je elke week het verhaal van een onderzoeker. Deze verhalen bieden we ook actief aan bij verschillende media. Voor deze reeks interviewden we wekelijks diverse wetenschappers, vanuit verschillende ziekenhuizen en laboratoria in heel Nederland. Nederland krijgt als het ware een kijkje in de keuken van de ‘verborgen’ wereld van laboratoria.

Sta op tegen kanker & Dream Team 2014
Tijdens de jaarlijkse KWF actiecampagne Sta op tegen kanker zet bekend en minder bekend Nederland zich in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Uit de opbrengst van de jaarlijkse campagne ‘Sta op tegen kanker’ financiert KWF dit jaar voor de 2e keer een internationaal Dream Team. Hierin doen toponderzoekers uit Nederland en de VS gezamenlijk onderzoek naar vroegtijdige opsporing van darmkanker. Deze unieke samenwerkingsvorm levert dubbele winst op: het onderzoek kan op grotere schaal plaatsvinden én geeft sneller resultaat.

In 2013 en 2014 hielp Bijl PR KWF bij de kick-off van de tv-show en de landelijke presentatie van het tweede Sta op tegen kanker Dream Teams. Dit jaar met een extra bijzondere aanloop. Presentatoren Lucille Werner en Frits Sissing lieten zich 24 uur lang ‘opsluiten’ in een telefooncel om al voor de tv-show zoveel mogelijk nieuwe donateurs te werven. Je kon er niet omheen, zowel landelijk als regionaal en lokaal werd enorm veel aandacht aan de actie, de tv-show en het Dream Team besteed.

SOTK

Dream Team 2013
In 2013 werd voor het eerst een Sta op tegen kankerDream Team gepresenteerd. Het was voor het eerst dat op dergelijk grote schaal kankeronderzoek werd verricht. De drukbezochte perspresentatie resulteerde in verschillende mooie interviews voor radio en televisie en publicaties in landelijke en regionale dagbladen, vakbladen en diverse websites en fora.

MediaOnderzoekervandeweek

 

Terug naar overzicht

De Klant

Delen