Vrouwelijke veteraan in beeld

Jaarlijks organiseren Het Veteraneninstituut en het Nationaal Comité Veteranendag een Veteranenlezing. Hiermee willen zij de kennis over veteranen delen en de publieke waardering voor veteranen stimuleren. De vierde editie van de lezing stond in het teken van de vrouwelijke veteraan.

Vrouwelijke veteranen in beeld
Van oudsher is de krijgsmacht een door mannen gedomineerd bolwerk, maar steeds vaker gaan vrouwen op uitzending. In samenwerking met het Veteraneninstituut en 356 Media ontwikkelen we een campagne waarin we, in aanloop naar de veteranenlezing, aandacht vragen voor de vrouwelijke veteranen. Dat doen door verhalen te delen via media, maar ook met een combinatie van films over vrouwelijke veteranen in de Nederlandse krijgsmacht, het beeld dat van deze vrouwen bij het Nederlands publiek bestaat, maar ook persoonlijke ervaringen van vrouwelijke veteranen en hun familie.

Resultaat
In aanloop naar de lezing is veel aandacht voor het onderwerp. Via verschillende kanalen worden de filmpjes gedeeld, vaak bekeken en veel besproken. De veteranenlezing wordt druk bezocht.

 

Terug naar overzicht

De Klant

Delen