Vrijheid. Powered by Veteranen

Veteranen zetten zich sinds jaar en dag wereldwijd in voor vrede, veiligheid en vrijheid. Zij hebben vaak van dichtbij ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. In aanloop naar de Nationale Herdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei wil het Veteraneninstituut extra aandacht vragen voor de bijdrage die veteranen leverden aan vrijheid. Samen met partner Vuurrood bedenken we een campagne waarin de veteraan en zijn/haar relatie met vrijheid centraal staat.

Aanpak

In aanloop naar 4 en 5 mei brengen we onder het motto ‘Vrijheid. Powered by veteranen.’ de relatie van veteranen met vrijheid op verschillende manieren onder de aandacht.

Portret van een veteraan

Van verschillende veteranen delen we hun verhaal, hun ervaringen en wat vrijheid, vrede en veiligheid voor hen betekenen. Dat doen we door middel van portretten die we via verschillende kanalen in tekst en beeld delen. Hiermee behalen we ook veel publiciteit in landelijke, regionale en lokale media. Ook maken en delen we filmportretten van veteranen Thamara, Ad, Attie en Jurgen. In hun eigen woorden vertellen zij over wat vrijheid voor hen betekent en hoe zij deze hopen door te geven.

collage 2

Een interactieve verrassing

Met een verrassend online filmpje en persberichtgeving vragen we aandacht voor de speeddates met veteranen die het Veteraneninstituut op de bevrijdingsfestivals in heel Nederland organiseert. Met een bereik van ruim 193.000 personen wordt het filmpje enthousiast bekeken en gedeeld op o.a. Facebook. Op de 14 bevrijdingsfestivals was het razend druk in de speeddatetenten van het Veteraneninstituut. Dit jaar bezocht een recordaantal van een miljoen mensen een festival. Een paar duizend van hen ging in gesprek met een veteraan.

Het erecouloir in beeld

Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam vormen honderd militairen en veteranen het erecouloir, een haag van het Paleis tot het Nationaal Monument, waar Z.M. Koning Willem-Alexander en H.M. Koningin Maxima doorheen lopen om een krans te leggen. Iedere veteraan in het erecouloir staat hier vrijwillig en met een eigen reden. Om een beter beeld te geven van het erecouloir, de veteranen die hierin deelnemen en de persoonlijke reden waarom zij daar staan, maakten we onderstaande infographic.

Erecouloir

Terug naar overzicht

De Klant

Delen