Succesvolle conferentie over internationale spoorlijn

Het vrachtverkeer in Europa groeit. Reden om vanuit de Europese Unie te kijken hoe het vervoer per spoor geoptimaliseerd kan worden. De Zwitserse ambassade en het Zwitserse ministerie van Transport beleggen een conferentie.

Achtergrond en aanpak

De Corridor 1 conferentie op 9 november 2011 in Rotterdam is de eerste in een reeks jaarlijks terugkerende conferenties. De insteek is het optimaliseren van duurzaam, internationaal transport over het spoor tussen Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en Italië. Een van de belangrijkste ontwikkelingen in het traject is het Zwitserse Alp Transit-project. Onderdeel hiervan is de bouw van de Gotthard Base Tunnel. Deze 57 kilometer lange spoortunnel gaat eind 2017 open en verdubbelt de transportcapaciteit. Idee achter de reeks conferenties is om de bij de corridor betrokken landen, politici, burgers en bedrijven mee te nemen in de discussie over hoe samen zo goed mogelijk invulling te geven aan duurzaam internationaal goederentransport. Bijl PR is verantwoordelijk voor de volledige organisatie van het congres. Van het uitnodigen van de gasten en het benaderen van journalisten tot de selectie van de locatie en het verzorgen van de catering.

Resultaat

Bijna honderd vertegenwoordigers van logistieke bedrijven uit verschillende landen nemen deel aan de discussie onder leiding van Maria Henneman. Journalisten uit Nederland, Duitsland en België wonen de conferentie bij. Onder de gasten zijn de Zwitserse minister van Transport en de ambassadeur van Zwitserland in Nederland. De topspelers op het gebied van ‘intermodaal’ transport zijn zeer te spreken over de conferentie én de unieke locatie: het Drijvend Paviljoen in de Rijnhaven.

Terug naar overzicht