EEN STAP DICHTER BIJ ZELFSTANDIG LOPEN MET EEN DWARSLAESIE

EEN STAP DICHTER BIJ ZELFSTANDIG LOPEN MET EEN DWARSLAESIE

Klant PROJECT MARCH

Een team studenten van de TU Delft zet zich jaarlijks onder de naam Project March in voor de ontwikkeling van het ultieme exoskelet, een motorisch harnas waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen lopen. Bijl PR wordt gevraagd om aandacht te genereren voor dit bijzondere project en ondersteunt het team op pro-bonobasis.

AANPAK

Elk jaar zet een nieuwe groep studenten hun studie een jaar on hold om vrijwillig mee te werken aan een nieuw en verbeterd exoskelet; van ontwerp tot de bouw van het daadwerkelijke prototype. Co-creatie staat in dit project centraal. Het team werkt nauw samen met een man of vrouw met een dwarslaesie die het exoskelet bestuurt, de ‘piloot’. Uiteindelijk doel is dat mensen met een dwarslaesie niet langer in een rolstoel belanden maar zelfstandig gebruik kunnen maken van een exoskelet.

Samenwerken met Bijl PR staat voor plezier, enthousiasme en oprechte betrokkenheid. Bijl PR ondersteunde ons in het formuleren van een duidelijke boodschap en communicatie strategie. Altijd op een creatieve en verrassende manier, passend bij ons project.

Magali Ponds
Project MARCH

RESULTAAT

Exoskelet MARCH III werd onthuld met een demonstratie van het motorische harnas door dwarswarslaesiepatiënt Sjaan Quirijns. Bijl PR nodigde hiervoor de media uit en verspreidde een persbericht. Op de dag van de onthulling kreeg het project veel landelijke aandacht van onder meer ANP, de Telegraaf, NU.nl, Hart van Nederland en Laat op één.

In de zomer van 2018 vond de Cybathlon plaats, een wedstrijd waarin piloten in exoskeletten van internationale teams de strijd met elkaar aangaan. Binnen tien minuten moesten zij verschillende alledaagse handelingen succesvol volbrengen, zoals traplopen of vanuit een zittende positie opstaan. Project MARCH nam hieraan deel met MARCH III. In de aanloop naar de Cybathlon ondersteunde Bijl PR de actie met een contentplan. Er lag een persbericht klaar in geval van winst, maar helaas wist het Delftse studententeam de eerste prijs niet in de wacht te slepen.

March was een bijzonder project dat een enorme impact zal hebben op de mobiliteit en kwaliteit van leven van mensen met een dwarslaesie. Het project paste goed bij ons, wij zetten ons graag in voor maatschappelijk relevante communicatie.

Sophia Weavers
Sophia Weavers
Adviseur