Op weg naar rookvrije sportterreinen

De Hartstichting heeft samen met KWF Kankerbestrijding en het Longfonds het initiatief genomen voor de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Samen met een groeiend aantal partijen en personen werkt de Alliantie aan een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.
Iedere dag raken 100 kinderen verslaafd aan roken. Reden voor de Hartstichting om het programma Rookvrije Sportterreinen te starten om kinderen tijdens het sporten niet in aanraking te laten komen met rook of rokende mensen. Bijl PR wordt gevraagd om mee te denken bij de communicatie rondom de actie.

Aanpak en achtergrond
De Hartstichting doet (via de Alliantie Nederland Rookvrij) onderzoek hoe roken langs de lijn wordt ervaren. Aan de hand van de resultaten bedenken we de insteek om media te benaderen. Het onderzoek toont aan dat een grote meerderheid voor rookvrije sportterreinen is. Toch is de realiteit helaas anders. Dit contrast brengen we in onze berichtgeving aan de orde.
Bijl PR gaat met media aan de slag. We schrijven een persbericht met de belangrijkste resultaten van het onderzoek en het pleidooi van de Hartstichting. Ter inspiratie voor media, maken we een voxpop waarin de meningen langs een gemiddelde lijn in beeld worden getoond.

Partnerbureau Triple Double ondersteunt het programma en geeft dit vorm met video en beeld. Uniek is dat zij namens de Hartstichting 3000 sportverenigingen via twitter online direct benaderen om hen te helpen rookvrij te worden. Daarnaast worden met behulp van online bureau WeAreBlossom advertising op sportliefhebbers ingezet via Facebook.

RTL nieuws bieden we het nieuws exclusief aan. In de zaterdagavond uitzending van 19:30 uur besteedt RTL er uitgebreid aandacht aan. Op datzelfde moment versturen we het persbericht.

Resultaat
De volgende dag maakt ook het NOS Jeugdjournaal een uitgebreid item over het onderwerp. Online publicaties in oa. Metro, Omroep West, Medical Facts zorgen voor een groot bereik voor het programma. Op dit moment zijn 10 sportverenigingen in Nederland helemaal rookvrij. Het programma is net gestart. We hopen snel de toename in dit aantal sportverenigingen te kunnen melden.

Terug naar overzicht