Kennis delen met koffie en croissants

De Haij & van der Wende advocaten is een middelgroot advocatenkantoor in Capelle aan den IJssel. Het kantoor is gespecialiseerd in arbeidsrecht, ondernemingsrecht en vastgoedrecht. Klanten zijn ondernemers uit de regio die voor het kantoor kiezen voor de goede relatie, op maat advies en expertise in de vakgebieden.

Bijl PR helpt De Haij & van der Wende advocaten al een aantal jaar om de zichtbaarheid van het kantoor te vergroten, nieuwe klanten aan zich te binden en bestaande te behouden. We werken eraan dat De Haij & van der Wende wordt gezien als specialist in hun vakgebieden. Het frequent bloggen over de vakgebieden en relevante actualiteit is een belangrijk onderdeel van de aanpak. Op die manier delen we online de enorme kennis en ervaring die de advocaten hebben. Een andere manier om kennis te delen zijn ontbijtsessies over wisselende thema’s. Dit doen we elke twee maanden en het aantal deelnemers groeit per sessie.

Aanpak
Niet alleen in de benadering van media, maar ook bij de keuze van een onderwerp voor een ontbijtsessie is het belangrijk in te spelen op de actualiteit. Welke wijzigingen staan er binnen wetgeving op stapel en op welke manier krijgen (potentiële) klanten hiermee te maken. Wetswijzigingen zijn vaak complex en het is voor ondernemers niet altijd duidelijk welke maatregelen ze moeten treffen om hier adequaat mee om te gaan. Een goed voorbeeld van een ingrijpende verandering is de Wet Werk en Zekerheid. De wet voorziet in wijzigingen in het ontslagrecht en regelingen voor flexwerkers.

Bij de organisatie van een sessie, nodigen we klanten één op één uit en schenken via LinkedIn en de website aandacht aan de sessie. Na afloop van elke sessie krijgen de aanwezigen de gegeven presentatie toegestuurd en nemen de advocaten contact op met de aanwezigen om extra informatie te geven en mogelijke nieuwe vragen te beantwoorden.

Resultaat
De ontbijtsessies zijn een succes. Het aantal deelnemers groeit per sessie. Klanten die de sessies bezoeken spreken hun waardering uit, vinden de inhoud relevant en bezoeken graag de volgende sessies. De laatste sessie over de Wet Werk en Zekerheid werd door ruim 70 klanten bezocht, een record. En het mooiste van alles: het levert meer werk op voor het kantoor, bij zowel bestaande als nieuwe klanten.

Terug naar overzicht

De Klant

Delen