Het Grote Gymfeest scoort nominatie Dutch PR Awards 2014

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) stimuleert een leven lang bewegen. Om kinderen in beweging te brengen organiseert de KNGU bij 150 gymclubs Het Grote Gymfeest 2014. Gymclubs in het hele land openen hun deuren en trakteren jongens en meisjes op een dag vol beweging.

Achtergrond en aanpak
De KNGU-gymclubs kampen de afgelopen jaren met een ledendaling. De gymsport heeft nieuw elan nodig! In 2012 wil de KNGU het succes van Epke Zonderland op de Olympische Spelen benutten om de deelname van jonge kinderen te bevorderen. Om de gymsport te (her)introduceren bij de jonge doelgroep (2 – 12 jaar) bedachten Bijl PR en Triple Double Het Grote Gymfeest, een jaarlijks terugkerend evenement, voor het eerst in 2013. De tweede editie vond plaats in januari 2014.

Activatie, activatie, activatie
De PR strategie is erop gericht Het Grote Gymfeest 2014 bekendheid te geven en kinderen te activeren tot deelname. Dat doen we door Het Grote Gymfeest lokaal en dichtbij de woonomgeving onder de aandacht te brengen van kinderen en hun ouders. Via lokale media, in alle hoeken van Nederland attenderen we ouders en kinderen op Het Grote Gymfeest bij hen in de buurt. Gymclubs ontvangen ondersteuning via een praktisch draaiboek, posters en flyers. Daarnaast is er een speciale website met meer informatie en een Facebookpagina om de buzz rondom het Gymfeest te vergroten. Topturners geven clinics bij gymclubs en er is een special event in Lemmer met medewerking van Epke Zonderland.

Resultaat
Het Grote Gymfeest leidt tot massale aandacht in Nederland. Oude records uit 2013 worden verbroken. De pr aanpak zet ruim 17.000 kinderen in beweging (+21% ten opzichte van 2013). Alle 150 gymfeesten zijn maximaal volgeboekt, 1640 kinderen melden zich aan voor proeflessen en 506 kinderen worden direct lid van een gymclub. Meer dan 558 publicaties zorgen voor aandacht in de media, goed voor een oplage van ruim 9.000.000. Last but not least: Het Grote Gymfeest scoort een nominatie voor de Dutch PR Awards in de categorie Non Profit.

Terugblik Het Grote Gymfeest 2014

Terug naar overzicht