Helft meer deelnemers voor het Grote Gymfeest 2014

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) stimuleert een leven lang bewegen. Om kinderen in beweging te brengen organiseert de KNGU in de herfstvakantie bij 200 gymclubs Het Grote Gymfeest 2014. Gymclubs in het hele land openen hun deuren en trakteren jongens en meisjes op een dag vol beweging.

Achtergrond en aanpak
De KNGU-gymclubs kampen de afgelopen jaren met een ledendaling. De gymsport heeft nieuw elan nodig! In 2012 wil de KNGU het succes van Epke Zonderland op de Olympische Spelen benutten om de deelname van jonge kinderen te bevorderen. Om de gymsport te (her)introduceren bij de jonge doelgroep (2 – 12 jaar) bedachten Bijl PR en Triple Double Het Grote Gymfeest, een jaarlijks terugkerend evenement sinds 2013. Derde editie vond plaats in oktober 2014.

Activatie, activatie, activatie
De PR strategie is erop gericht Het Grote Gymfeest 2014 bekendheid te geven en kinderen te activeren tot deelname. Dat doen we door Het Grote Gymfeest lokaal en dichtbij de woonomgeving onder de aandacht te brengen van kinderen en hun ouders. Via lokale media, in alle hoeken van Nederland attenderen we ouders en kinderen op Het Grote Gymfeest bij hen in de buurt. Gymclubs ontvangen ondersteuning via een praktisch draaiboek, posters en flyers. Daarnaast is er een speciale website met meer informatie en een Facebookpagina om de buzz rondom het Gymfeest te vergroten. Topturners geven clinics bij gymclubs en er is een special event in Volendam met ambassadeur  Epke Zonderland en zanger/presentator Jan Smit.

Resultaat
Het Grote Gymfeest leidt tot massale aandacht in Nederland. Oude records  worden verbroken. De pr aanpak zet ruim 25.0000 kinderen in beweging (+50% ten opzichte van de laatste editie, begin 2014). Alle 200 gymfeesten zijn maximaal volgeboekt,  3000 kinderen melden zich aan voor proeflessen en 850 kinderen worden direct lid van een gymclub. Bijna 600  publicaties zorgen voor aandacht in de media, goed voor een oplage van ruim 9.000.000.

Terug naar overzicht