Gezond010- Denk gezond, doe gezond

Achtergrond
De gemeente Rotterdam wil een gezonde stad met gezonde inwoners en werknemers. De gemeente gelooft in preventie, want voorkomen is beter dan genezen. Hoe kunnen Rotterdammers worden verleid tot gezond gedrag? Er ontstaan in de stad steeds meer initiatieven die mensen helpen bij het ontwikkelen en vasthouden van een gezonde(re) leefstijl. Doel van de gemeente is om samen met partners te zorgen voor meer gezondheid en vitaliteit voor alle Rotterdammers, in alle wijken.

Vraag
Toen de gemeente bij Bijl PR en Vuurrood kwam, bestond Gezond010 als een netwerk van publieke en private partijen, die samen werken aan de gezondheid van Rotterdammers. Gezond010 sluit aan op het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is Gezondheid’ (www.allesisgezondheid.nl).
Bijl PR en Vuurrood wordt gevraagd om een website te bouwen, ter ondersteuning van het netwerk en om de gezonde initiatieven zichtbaar te maken. Doel van de website om gezonde initiatieven in de stad aan te jagen en partners te stimuleren een actieve bijdrage te leveren aan meer gezonde Rotterdammers. Zodanig dat steeds meer partners aansluiten en hun kennis en ervaring met elkaar delen zodat een gezonde beweging in de stad ontstaat. Vuurrood verzorgt ontwerp en bouw van de website, Bijl PR verzorgt alle content.

Resultaat
De gemeente is blij met de website die tijdens een netwerkbijeenkomst enthousiast wordt ontvangen. De komende tijd steken we energie in het blijven vernieuwen van content op de site en het aanjagen van bezoekers naar de website zodat het aantal partners en initiatieven zal groeien. Zo dragen we bij aan steeds gezondere Rotterdammers.

Terug naar overzicht

De Klant

Delen