Durven Delen

Welk bedrijf is het meest onderscheidend in zijn informatie-uitwisseling via het gezamenlijke Port Community System van Rotterdam en Amsterdam? Portbase reikt in 2011 voor de derde keer de Port Community Award uit.

Achtergrond en aanpak

Het Port Community System van Portbase komt voort uit de twee informatiesystemen van de havens van Rotterdam en Amsterdam. Dankzij een goede informatie-uitwisseling kunnen beide havens zich positief onderscheiden van de internationale concurrentie. Als concept voor de prijsuitreiking kiezen we daarom: Durven Delen. Ook om ‘Amsterdam’ en ‘Rotterdam’ dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de uitreiking van de Port Community Award wordt dat verbeeld door twee rappers: Bizz uit de hoofdstad en Nostalgie uit de Maasstad. Ze gaan een heuse rap-battle aan en eindigen hun optreden in een rap-duet. De bij de uitreiking aanwezige havenwethouder Jeannette Baljeu rapt spontaan mee. De locatie van de prijsuitreiking is even toepasselijk als speciaal: de RDM Campus, een bijzonder gebouw in de Rotterdamse haven.

Resultaat

Een mooi evenement als visitekaartje voor Portbase dat door zo’n 175 gasten wordt bezocht. Een zeer tevreden Portbase-directie en een minstens zo tevreden winnaar van de Port Community Award: containerrederij APL. Plus de nodige media-aandacht in de vakmedia.

Terug naar overzicht