Crisiscommunicatie tijdens kaping in Somalië

Crisiscommunicatie tijdens kaping in Somalië

Het schip Amiya Scan van Reider Shipping uit Winschoten wordt gekaapt. Voor de kust van Somalië houden piraten negen bemanningsleden wekenlang in gijzeling. Bijl PR verzorgt de strategische communicatie rondom de kaping.

Achtergrond en aanpak

Het gaat hier om een van de eerste kapingen voor de kust van Somalië. Later zullen nog vele volgen. De voltallige wereldpers duikt op het verhaal. Van CNN tot BBC en van NOS tot Reuters: iedereen wil alles weten over de bemanning, het schip en de onderhandelingen met de kapers. Bijl doet de woordvoering, verzorgt updates voor de website van Reider Shipping en schrijft brieven voor onder meer klanten en relaties. Na betaling van losgeld door Reider Shipping laten de kapers het schip en de bemanning gaan. Het schip zet koers naar de haven van Salalah in Oman. Bij aankomst daar helpen we een mediabriefing voor de Russische en Filippijnse bemanningsleden organiseren ter voorbereiding op hun thuiskomst.

Resultaat

Tijdens de wekenlange gijzeling kan het management zich volledig focussen op de onderhandelingen en het voortzetten van de bedrijfsactiviteiten. Bijl PR verzorgt de communicatie met de buitenwereld.

Terug naar overzicht