17.05.19

Drie nieuwe gezichten bij Bijl PR

Claire van Emmerik

Stagiaire

Bij het horen van het woord ‘stage’ dacht ik in eerste instantie aan vroeg opstaan, 40 uur per week op kantoor doorbrengen en vooral een héél serieus leven. Toen ik er in mijn tweede jaar van de studie Communicatie en Media toch echt aan moest geloven, ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende stageplek die bij mij past. Inmiddels ben ik bij Bijl PR begonnen en is mijn beeld van een stage gelukkig bijgeschaafd. Ik had namelijk niet verwacht dat er zó veel leuks uit een korte periode op de werkvloer te halen valt.

Alles is mogelijk, maar…
Dé tip die een stagiair van iedereen hier te horen zal krijgen is: alles is mogelijk, maar je moet het zelf waar maken. Ik, die al zenuwachtig werd van een belletje naar de tandarts, werd dan ook onmiddellijk uit mijn comfort zone getrokken. Na bij meerdere collega’s aangeklopt te hebben, bleek inderdaad alles mogelijk te zijn. Al vanaf de eerste week werd ik door het hele team meegenomen naar klanten, gastcolleges, meetings maar ook vrijdagmiddagborrels. Na een aantal weken kan ik ook zeggen dat ik nog nooit met tegenzin naar mijn stage ben gegaan. Het is elke dag weer een verassing wat ik zal gaan doen en voor welke klant ik aan de slag ga. Hier heb ik een kant van PR ervaren die niet te ontdekken valt vanuit de collegebanken.

Een onmisbare ervaring
Na elk jaar studeren was ik nóg meer in de war over welke kant ik op wil na mijn studie. Door met meerdere klanten uit verschillende industrieën te werken, krijg ik de mogelijkheid om uit te vinden wat ik leuk vind en wat niet. Ook al lijkt stagelopen in eerste instantie een inbreuk op het heerlijke studentenleventje, bij Bijl PR heb ik ervaringen en kennis opgedaan die ik voor geen goud had willen missen.

Sherida van IJsselmuide

Advies

Wanneer je een vacature tegenkomt voor je droombaan, maar je de gevraagde ervaring mist zijn er twee dingen die je kunt doen. Je laat de vacature gaan, doet de gevraagde ervaring op en hoopt dat er daarna weer een functie vrijkomt. Óf je trekt de stoute schoenen aan en stuurt de eigenaar van het bedrijf een bericht op LinkedIn. Normaal gesproken zou ik, net als de meeste mensen, voor de eerste optie kiezen. Lekker veilig. Maar ik had dit niet getikt aan een bureau bij Bijl PR als ik in mijn comfort zone was blijven zitten. Niet geschoten is altijd mis, zullen we maar zeggen.

Een droom van een baan
Van kleins af aan ben ik al met verhalen bezig. Was ik niet het ene boek na het andere aan het verslinden, dan zat ik wel met mijn neus in een tijdschrift óf verzon ik zelf hele verhalen. Ook de nieuwsgierigheid en brede interesse zaten er al vroeg in. Een studie journalistiek was dan ook een logische keuze. Maar hoe dichter ik bij mijn diploma kwam, hoe meer ik me realiseerde dat ik meer wilde dan journalist worden. Mijn ambitie en leergierigheid leidden uiteindelijk tot een masterdiploma in Media Studies en een onvergetelijke buitenlandervaring aan een universiteit in Milaan. En nu dus tot een baan bij Bijl PR, waar ik als consultant samen met andere Bijlers mag werken aan uitdagende communicatievraagstukken voor en met klanten die middenin de maatschappij staan. Zoals ik al zei: een droom van een baan.

Exotisch Rotterdam
Laat je niet misleiden door mijn exotisch klinkende voornaam. Er stroomt namelijk niets dan Rotterdams bloed door mijn aderen. Sinds begin 2019 woon ik samen met mijn grote liefde Kris in mijn lievelingsstad. Behalve van hem en van Rotterdam word ik blij van: reizen, koken, yoga, lezen, goede wijn, pasta, Netflix, boekenwinkels, sushi, taalgrapjes, vrienden en vriendinnen, (schoon)familie, schone lakens op mijn bed, Johan (de kat van mijn ouders), mooie schoenen en tassen, schrijven, de zon en nog véél meer.

Jennifer Switijnk

Advies

Een Zeeuws meisje in de grote stad

Sinds mei dit jaar woon ik in Rotterdam. Daar ging een verhuizing vanuit Zeeland aan vooraf. Na het behalen van mijn master Meertalige Professionele Communicatie in Antwerpen in 2013 heb ik in de 5 mooie jaren nadien werkervaring opgedaan als communicatieadviseur in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector. Maar de switch naar een bureau lonkte al die tijd.

Werken voor diverse klanten aan diverse vraagstukken, dat moet een uitdaging zijn! En dat is het!
Mooi om te zien hoe veelzijdig ons vak is en wat we er mee kunnen bereiken. Ik vind het leuk om in vraagstukken te duiken, dingen uit te zoeken, de vraag achter de vraag te achterhalen en met een passende oplossing te komen. Welke verhalen schuilen er achter de kantoormuren en hoe kunnen we die het beste delen en met wie?

Als die verhalen dan ook nog passen binnen een maatschappelijke context en we naast de doelen voor de klant ook bijdragen aan het bereiken van een groter doel, dan zijn we in mijn ogen helemaal goed bezig!

Bij Bijl PR komen al deze facetten mooi samen. En ik heb het geluk om hier te werken met fijne collega’s die allen bevlogen en vol passie met hun vak bezig zijn. Ik ga het in Rotterdam naar mijn zin hebben, dat is een ding dat zeker is. Maar in het weekend vind je mij vast nog wel eens aan de Zeeuwse kust. De heerlijke zilte, zoute zeelucht inademend of snoepend van een portie mosselen of een visje, heerlijk!

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer