10.08.17

Masterclass crisiscommunicatie voor zorgprofessionals

• 31 augustus 2017
• Coolsingel Rotterdam
• Toegang gratis

De zorg is een belangrijk thema in onze samenleving. Wetgeving verandert, concurrentie wordt heviger, patiënten zijn mondiger en de controles worden steeds intenser. Met grote regelmaat verschijnen top-10 lijstjes over de kwaliteit van zorg. Meer dan ooit staan reputaties op het spel. Kleine en grote organisaties worden geacht een goed beleid te hebben op het gebied van crisiscommunicatie. Hoe organiseer je dat? Wat zijn do’s en don’ts in tijden van crisis? Het wordt allemaal besproken tijdens onze masterclass crisiscommunicatie voor zorgprofessionals.

Uitnodiging 
Vrijwel dagelijks verschijnen in de media verhalen over fouten, misstanden of incidenten in de zorgsector. Een jarenlang zorgvuldig opgebouwde reputatie kan in binnen enkele uren worden afgebroken. Een crisis is niet altijd een ramp, slechte communicatie tijdens de crisis is dat wel.
Communiceren in tijden van crisis gaat over reputatiemanagement en soms over je ‘licence to operate’. Dit dwingt organisaties om zaken als kwaliteit en veiligheid nog beter te waarborgen. Een onmisbare schakel hierin is goede communicatie. Met alle belangrijke doelgroepen, van patiënten en verzekeraars tot de medewerkers en journalisten.

Bijl PR heeft veel klanten in de zorgsector die we bijstaan in crisissituaties. Tijdens de masterclass op 9 maart gaan we in op allerlei aspecten van het omgaan met media in tijden van crisis. Aan de hand van actuele cases bespreken we de do’s & don’ts. Behalve een theoretisch deel, bestaat de masterclass ook uit een praktijkdeel. Doel is om in een selecte groep van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.

Programma: 31 augustus 2017
09.30 – 09.45 uur Ontvangst en kennismaking
09.45 – 11.00 uur Crisiscommunicatie & reputatie. Communiceren tijdens een crisis, do’s & dont’s
11.00 – 12.00 uur Praktijkcases
12.00 – 12.30 uur Broodje eten en napraten

De masterclass is voor iedereen die zich binnen de zorgsector beroepsmatig bezighoudt met incidenten, van woordvoerders en communicatiemanagers tot kwaliteitsmanagers en directieleden.
De Masterclass wordt gegeven door Ruud Bijl en Lars Walder. Beide trainers hebben veel ervaring in de zorgsector en zijn betrokken geweest bij vele incidenten die vaak grote media aandacht trokken. Bijl PR organiseert geregeld Masterclasses voor professionals in diverse sectoren.

Aanmelden
Aanmelden kan bij Ingrid Mulder, i.mulder@bijlpr.nl of 010 284 29 29.
Geef bij je aanmelding aan of je na afloop van de training een broodje mee-eet.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Last minute afzeggen of een ‘no show’ kost 100 euro
Locatie: Coolsingel 104, 3011 AG Rotterdam

 

Terug naar overzicht

Auteur

Ruud Bijl

Ruud Bijl

Advies/Directie

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer