16.09.16

Dialyseren op stationsplein Rotterdam

Donderdag 15 september, de dag dat Rotterdam in het teken staat van voetbal. Feyenoord opent het Europese seizoen met een thuiswedstrijd tegen Manchester United. Maar Rotterdam staat ook in het teken van de nierpatiënt.

De Nierstichting plaatst op het stationsplein een digitale abri die live verbonden is met nierpatiënt Fabian. Fabian – die op dat moment dialyseert – geeft Rotterdammers een kijkje in zijn leven als dialysepatiënt. De Nierstichting stimuleert voorbijgangers een praatje met hem te maken. Na twee mislukte transplantaties zit Fabian 40 uur per week vast aan een enorm dialyseapparaat en dat maakt zijn wereld klein. Tijd voor verandering! Tijd voor de draagbare kunstnier!

Meer vrijheid
In aanloop naar de collecteweek van de Nierstichting, die 18 september begint, worden we gevraagd om regionale pers te benaderen voor de actie. Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om de kunstnier klein te krijgen. Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt de wereld van Fabian – en die van alle andere nierpatiënten – weer groot.

nierstichting

Foto’s van de publieksactie worden in diverse regionale media geplaatst. Hart van Nederland maakt een verslag van de actie.

Terug naar overzicht

Auteur

Wesley van den Berg

Wesley van den Berg

Project/Mediawatcher

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer