23.09.15

Dialyseren op de Coolsingel

Deze week collecteert de Nierstichting voor een draagbare kunstnier. Het huidige dialyse-apparaat is zo groot als een flinke koelkast en nierpatiënten zitten daar een paar keer week aan vastgeklonken in het ziekenhuis. Dat moet anders, vindt de Nierstichting en dus staat de collecte in het teken van de draagbare kunstnier.

De aftrap van de collecteweek was afgelopen maandag op de Coolsingel in Rotterdam. Bij ons voor de deur dus. Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting werd gekoppeld aan een dialyse-apparaat op ware grootte. Geen echte machine, maar eentje die natuurgetrouw is nagemaakt. Tom: “Met dit enorme apparaat kan ik dus nooit op reis of simpelweg de stad in. Met een draagbare kunstnier kan dat wel! Het huidige dialyseapparaat is 70 jaar oud en is in al die tijd nauwelijks kleiner geworden. En dat terwijl een draagbare variant het leven van nierpatiënten drastisch kan verbeteren.”

In 2015 is een werkende laboratoriumversie van de draagbare kunstnier gereed en eind 2017 wil de Nierstichting een testversie kunnen presenteren voor een kleine groep nierpatiënten.

Blij!
De demoversie van het dialyse apparaat trekt deze week langs verschillende plaatsen in het land. Er is veel media-aandacht. Als verantwoordelijk bureau voor de actie zijn we daar blij mee. We worden nog blijer als je de Nierstichting helpt. SMS daarvoor ‘Nier’ (niet hoofdlettergevoelig) naar 4333. Je doneert dan € 2 (exclusief telefoonkosten): je betaalt via je telefoonrekening en zit verder nergens aan vast.

Nierstichting_Coolsingel

Terug naar overzicht

Auteur

Lars Walder

Lars Walder

Associate Consultant

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer