23.07.15

Bijl PR verhuist: we gaan naar de Coolsingel

Na bijna zeven jaar in een van de meest karakteristieke panden van Rotterdam te hebben gezeten, gaan we verhuizen…..naar één van de meest karakteristieke panden van Rotterdam. Van het oude hoofdkantoor van de Rotterdamse hypotheekbank voor Nederland verhuizen we naar het oude hoofdkantoor van de Hollandse Bank Unie. Coolsingel 104 is per morgen ons nieuwe adres.

We hebben genoten aan de Witte de Withstraat. Een trendy buurt waar altijd wat te beleven is. Twee keer vallen en je zat op het terras, restaurants in overvloed. We hadden er nog jaren kunnen blijven, ware het niet dat onze medebewoner Drukzo tegen de klippen opgroeit en dolgraag onze ruimte wilde hebben.

Na een zoektocht door het centrum van Rotterdam hebben we gekozen voor Frame Rotterdam. Een nieuw hip flexibel kantoorconcept, waarin verschillende bedrijven met elkaar vergader- en receptiefaciliteiten delen. De horecavoorzieningen op de begane grond maken het helemaal af. Echt een kantoor waar we met veel plezier intrekken!

In ons nieuwe kantoor heeft (bijna) niemand een vaste plek, is er ruimte voor klanten die even een werkplek zoeken en voor free-lancers of ZZP-ers om aan te schuiven. Daarnaast hebben we beschikking over vergader- en trainingsruimtes.

Huisgenoot filmmaker Danny Deelen van 356 media verhuist mee en over een maand trekken ook de interactive en designspecialisten van Vuurrood bij ons in. Dit past bij ons idee om samen met specialisten uit aanpalende disciplines effectieve oplossingen te bedenken en uit te voeren voor de vragen die klanten ons stellen. Het is elke dag weer een feest om te ervaren wat je van elkaar kunt leren.

Van bank naar bank
Ons nieuwe kantoor is een heel ander concept dan het oude. Toch zijn er ook overeenkomsten. Zoals gezegd ze waren allebei oorspronkelijk in gebruik als bank. Het zijn ook allebei gebouwen die een monumentenstatus hebben en twee van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam die het bombardement van 14 mei 1940 hebben overleefd. Het 35 meter hoge kantoorgebouw Erasmushuis aan de Coolsingel in Rotterdam gebouwd naar een ontwerp van W.M (Willem) Dudok.  Het is nog maar zeer kort geleden helemaal gerestaureerd. En dat is erg mooi gedaan. We nodigen u van harte uit een keer te komen kijken.

O ja, het nieuwe pand heeft voor mij ook nog een persoonlijk voordeeltje: als Feyenoord kampioen wordt, zitten we op ons balkon straks eerste rang ;-).

Terug naar overzicht

Auteur

Ruud Bijl

Ruud Bijl

Advies/Directie

Delen

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer