24.04.15

Pannenkoek met PR-saus

Gisteravond keek ik weer met plezier naar het programma ‘Werk aan de winkel’ van BNN. Onderneemster Olcay Gulsen helpt ondernemers die het moeilijk hebben om zich weer opnieuw uit te vinden en zo toekomstbestendig te zijn. Olcay pakt het samen met reclameman Frank de Ruwe kordaat aan en zo komen binnen een tijdsbestek van veertig minuten alle facetten van ondernemerschap aan bod. Gisteravond werd een slecht lopende lunchroom omgetoverd tot succesvol pannenkoekenrestaurant. En als altijd is lokale pr een vast onderdeel van de aanpak.

Keuzes maken
Olcay gaat grondig te werk. De ondernemer moet keuzes maken, nadenken over marketing acties en zijn personeel strak aansturen. De ondernemer wordt wakker geschud om actief te ondernemen, targets te stellen en voortdurend bezig te zijn met het werven van klanten. Bij dat laatste onderdeel speelt de inzet van lokale PR een grote rol.

Lokale PR
In elke uitzending onderstreept Olcay het belang van lokale pr in de marketing. Aandacht in het lokale krantje is enorm belangrijk voor de aandacht van je doelgroep. Wij nemen het, waar mogelijk, ook altijd mee in onze pr plannen. Lokale pr wordt vaak onderschat, maar is van enorme waarde. Het zorgt voor aandacht midden in de doelgroep. Bovendien worden lokale media heel goed gelezen en bekeken. Koning Pannenkoek haalde vol trots het Noordhollands Dagblad en Hoorn TV met als gevolg dat de restaurant in no-time vol zat. Daarmee is de eerste winst behaald.

wadw

Kijk nog maar eens naar onze cases van Het Grote Gymfeest en De Grote Club Actie. Lokale pr was hier ook een onmisbaar onderdeel van de aanpak.

Benieuwd geworden naar het programma van Olcay? Volgende week donderdag 30 april is er weer een nieuwe uitzending.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer