02.02.15

Even voorstellen: Amanda Jansen

Na een goed begin van het jaar 2015 – namelijk drie fantastische weken in de USA – ben ik inmiddels begonnen met mijn stage bij Bijl PR. Het afstuderen kan beginnen en ik moet eerlijk zeggen dat ik er zin in heb! Stiekem vind ik het natuurlijk allemaal een beetje spannend, maar ik kijk uit naar mijn diploma. Het behalen van een diploma betekent wel een tragisch afscheid van het vrije studentenleventje, maar het biedt ook een mooie kans om iets op te bouwen.

De vraag
“Dus jij kan goed praten?”, is vaak wat ik te horen krijg als ik op vrijdagavond in de kroeg vertel over mijn studie. Elke keer diezelfde grap is op een gegeven moment best irritant, vooral omdat het communicatievak écht niet alleen draait om praten. Communicatie draait om goed en oprecht luisteren, het analyseren van communicatieproblemen en strategisch handelen op een creatieve manier.

Wat wil ik leren bij Bijl PR?
De komende maanden hoop ik veel te leren. Juist omdat ik nog niet precies weet wat ik met communicatie wil doen. Bijl PR werkt voor veel verschillende klanten en dit geeft mij de kans om ontzettend veel kanten van het vak te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld het opstellen van een doelgerichte mediastrategie, strategisch adviseren, op een creatieve manier content creëren, omgaan met crisissituaties en een bepaalde doelgroep maximaal bereiken door pr-campagnes. Best een pittig rijtje vol competenties die ik met alle plezier wil leren bij Bijl PR.

Wat ga ik bij Bijl doen?
Tot de zomer loop ik stage en werk ik tegelijkertijd aan mijn afstudeerproject. Mijn afstudeerproject bestaat uit een onderzoek naar crisiscommunicatie in de Rotterdamse haven. Ik hoop uiteindelijk een nuttig en toepasbaar advies te schrijven voor Bijl PR.

Wie is Amanda?
Ik ben 22 jaar en de oudste van vier kinderen. Ik houd van reizen en de wereld ontdekken met mijn camera. Geïnteresseerd in fashion, beauty en lifestyle. Lekker cliché. Ik schrijf, zing, houd van uitgaan en leuke dingen doen, heb lieve vriendinnen en een heerlijke familie. Verder ben ik een perfectionist, een opruimer en een enorme planner. Lijstjes en agenda’s, ik kan niet zonder. Soms heel vervelend, maar soms ook heel fijn. Af en toe iets té enthousiast over dingen en eerlijk, ook best wel een dramaqueen.

Terug naar overzicht

Zoek door ons blog

Meest gelezen

Over Bijl

De boodschap terugbrengen tot de essentie. In de juiste taal via de juiste kanalen naar de juiste doelgroep communiceren. Dat is de sleutel tot succes.

Lees meer